Paddenstoelenpastei met een smeuïge aardappelpuree

4,5
Gemiddelde van 26 reviews
687 kcal
270 g groente
Paddenstoelenpastei

Vandaag staat er een heerlijke ovenschotel op het menu. Een pastei is een ragout met een 'dakje.' Dit kan een dakje zijn van bladerdeeg of van een puree. De ragout maken we met verschillende soorten paddenstoelen. Je kunt voor de pastei één grote ovenschaal gebruiken of per persoon een eigen schaaltje.

Bereiding (40 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bereid de bouillon.
  2. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels en kook in 20 minuten gaar. Giet het water af, maar bewaar een beetje kookvocht. Stamp een puree met het kookvocht en 1/3 van de roomkaas. Maak op smaak met peper en zout.
  3. Snijd intussen de prei in de lengte doormidden, spoel onder de kraan en snijd klein. Veeg de paddenstoelen schoon en snijd of scheur klein. Verhit olie in een bakpan en bak de paddenstoelen en prei 5-7 minuten op een middelhoog vuur.
  4. Smelt de roomboter in een ruime kookpan en roer het meel erdoor. Zo krijg je een roux. Laat het op een zacht vuur gaar worden. Het is gaar als de roux een beetje zanderig aanvoelt. Voeg nu met een garde de bouillon toe en breng al roerend aan de kook. Je krijgt dan een dikke, romige saus. Roer de rest van de roomkaas en groenten door de saus, voeg eventueel extra water toe. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  5. Doe de paddenstoelenragout in een ovenschaal en verdeel de aardappelpuree erover. Plaats nog 10 minuten in de voorverwarmde oven en zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
TIP
Strooi een klein beetje paneermeel op het laatst op het 'dakje'. Zo krijg je een extra knapperig laagje!

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 500 g Aardappels, kruimig
  • 125 g RoomkaasHerkomst: Öma
  • 1 st PreiHerkomst: Heerlijke oogst
  • 200 g ChampignonsHerkomst: paddenstoelenrijk
  • 200 g OesterzwammenHerkomst: Paddenstoelenrijk
Zelf toevoegen
  • 400 ml Bouillon
  • 0.5 el Bakolie
  • 40 g Roomboter
  • 40 g Meel
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price+ 2%
vegetablecounter
Groente+ 114%
vita-score
Vitaliteit+ 11%
co2-reduction-score
CO2eq -47%
water-reduction-score
Water -57%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GezinVegetarischVariatieSeizoen9 maanden

Voedingswaarden

Per portie
Energie687 kcal
Koolhydraten68 g
Suiker11 g
Vet38 g
Verzadigd vet20 g
Eiwit14 g
Vezels11 g
Zout0.7 g
Allergenen informatie
Melk
Lactose
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Aubergine-zoete aardappelsalade
700 kcal
450 g groente
Variatie,   9 maanden,   Glutenvrij,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij,   Seizoen,   Vegetarisch
Flammkuchen met gekleurde tomaatjes
699 kcal
250 g groente
Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Variatie,   Vegetarisch,   Eiwitrijk,   Lekker snel
Boerenkool stamppot met gekaramelliseerde ui
765 kcal
350 g groente
9 maanden,   Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Gezin,   Seizoen,   Variatie,   Lactosevrij
Special +€ 1,70 p.p.
Gnocchi met mini mozzarella
709 kcal
250 g groente
Specials,   Variatie,   Seizoen,   Lekker snel,   Gezin,   Vegetarisch,   9 maanden
Special +€ 4,00 p.p.
Biefstuk tagliata met Parmezaan
724 kcal
280 g groente
Variatie,   Specials,   Glutenvrij,   Lactosevrij,   Eiwitrijk,   Seizoen,   Gezin