Pittige spinazie curry met gele rijst met limoen-yoghurt en crispy knoflook

4,1
Gemiddelde van 102 reviews
603 kcal
250 g groente
Pittige spinazie curry met gele rijst

Deze vegan spinazie curry zit vol met verrukkelijke smaken! Een pittige currypasta is de basis van het recept, die wordt opgebouwd met sappige tomaten, spinazie en krokante knoflook. De plantaardige yoghurt zorgt voor een romig en fluweelzacht tintje. De geel gekleurde rijst is de 'slam dunk' voor een geslaagde avond.

Bereiding (20 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water aan de kook. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook afgedekt in 10-12 minuten gaar. Schil de kurkuma en rasp boven de pan.
  2. Pel de knoflook en snijd in plakjes. Verhit olie in een bakpan en bak de knoflookplakjes kort. Laat daarna uitlekken op keukenpapier.
  3. Was de tomaat en snijd klein. Was de spinazie en laat goed uitlekken. Verwarm olie samen met de currypasta in een ruime bakpan (of wok) en bak de tomaten mee. Laat ongeveer 2 minuten goed bakken. Temper het vuur en laat 5 minuten zachtjes pruttelen. Doe de laatste minuten de spinazie erbij en laat zachtjes slinken.
  4. Snijd intussen de Thaise basilicum in reepjes en meng de helft van de Thaise basilicum met de helft van de plantaardige yoghurt (bewaar wat yoghurt en Thaise basilicum voor later). Rasp de limoen boven de yoghurt en knijp het sap uit boven de curry.
  5. Voeg de overgebleven plantaardige yoghurt toe aan de curry en verwarm even mee, maar breng niet meer aan de kook. Kruid met zout en peper. Serveer de gele rijst met de spinazie curry en verdeel de krokante knoflook en overgebleven Thaise basilicum over het gerecht. Lekker met de frisse limoen-yoghurt.
TIP
Je kunt de knoflook ook meebakken met de tomaten om tijd te winnen.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 150 g Witte rijstHerkomst: IDorganics
  • 2 tl Kurkuma (verse)
  • 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 3 st TomaatHerkomst: Organic Brothers
  • 300 g SpinazieHerkomst: Biobrothers
  • 25 g Thaise groene currypastaHerkomst: Onoff Spices
  • 0.5 st Verse Thaise basilicumHerkomst: Herbio
  • 200 g Soja naturel yoghurtHerkomst: Noomi
  • 1 st LimoenHerkomst: Fair trasa
Zelf toevoegen
  • 3 el Olie

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -7%
vegetablecounter
Groente+ 98%
vita-score
Vitaliteit+ 24%
co2-reduction-score
CO2eq -68%
water-reduction-score
Water -52%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
LactosevrijVeganGlutenvrijVegetarischVariatie9 maandenLekker snel

Voedingswaarden

Per portie
Energie603 kcal
Koolhydraten69 g
Suiker8 g
Vet27 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit16 g
Vezels9 g
Zout1.4 g
Allergenen informatie
Koriander
Sojabonen
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Buddha bowl met gekruide pompoen
664 kcal
450 g groente
Seizoen,   Vegan,   Variatie,   Vegetarisch,   Glutenvrij,   9 maanden,   Afvallen,   Lactosevrij
Fajita wraps met portabella
590 kcal
250 g groente
9 maanden,   Lactosevrij,   Gezin,   Lekker snel,   Vegan,   Variatie,   Vegetarisch,   Afvallen
Bulgur met (vegan) gehaktsaus
627 kcal
200 g groente
Vegetarisch,   Lekker snel,   Seizoen,   Afvallen,   Vegan,   Lactosevrij
Creamy maïs ramen
776 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Gezin,   Lekker snel,   Variatie,   Vegetarisch,   9 maanden,   Eiwitrijk
Hamburgers met gesmoorde groene kool
845 kcal
300 g groente
Eiwitrijk,   9 maanden,   Gezin,   Glutenvrij,   Lactosevrij,   Variatie,   Seizoen