Vega Tamme kastanje-knolselderijsoep met gepofte knoflook en peterseliecoulis

Nog geen reviews
257 kcal
230 g groente
Vega Tamme kastanje-knolselderijsoep
arrow down

Wat deze soep zo bijzonder maakt zijn de tamme kastanjes. Tamme kastanjes zijn herkenbaar aan het puntje aan de bovenkant en ze zijn eetbaar in tegenstelling tot de wilde kastanjes. Op de een of andere manier eten we niet zo vaak kastanjes en zien we het meer als een luxe-product. Dat is jammer want ze zijn superlekker, heel voedzaam en ze barsten van de vitamines.

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd de puntjes van de knoflooktenen en leg op een stukje aluminiumfolie (de rest van de knoflook is nodig bij het hoofdgerecht). Besprenkel met olie en vouw de folie dicht. Pof een half uur in de hete oven.
  2. Bereid de bouillon. Pel en snipper de ui. Snijd de knolselderij in plakken, schil de plakken en snijd klein (gebruik circa 125 gram per persoon). Snijd 3/4 van de voorgekookte kastanjes klein.
  3. Verwarm olie in een ruime soeppan en fruit de ui 2 minuten op een middelhoog vuur. Doe de knolselderij en kastanjes erbij (bewaar wat kastanjes om te bakken) en schep alles goed om. Schenk de groentebouillon in de pan en breng aan de kook. Laat de soep afgedekt 25 minuten zachtjes koken. Check met een vork of de knolselderij gaar is en pureer de soep met een staafmixer. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper. Voeg desgewenst extra bouillon toe als je de soep te stevig vindt.
  4. Haal de knoflook uit de oven en laat een beetje afkoelen. Wip de teentjes uit het vliesje en prak met een vork helemaal fijn. Mix de knoflook door de soep.
  5. Was de peterselie en snijd klein. Breng een kleine pan met een laagje water aan de kook. Laat de peterselie erin vallen en kook 1 minuut. Mix de peterselie heel fijn met het kookvocht (0,5 el per persoon) en olie (1 el per persoon). Kruid met zout en peper en laat afkoelen in de koelkast.
  6. Snijd de overgebleven kastanjes kruimelig. Verwarm olie (of boter) in een bakpan en bak de kastanjes knapperig. Kruid met peper en zout. Serveer de soep in mooie kommen en garneer met de gebakken kastanjes en een sliert peterseliecoulis.
TIP
De peterseliecoulis is ook heel lekker met wat citroensap.

Biologische ingrediënten

2 pers.
4 pers.
6 pers.
8 pers.
  • 4 st Paarse knoflookteenHerkomst: Proaco
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st KnolselderijHerkomst: Huybrechts
  • 200 g Gekookte kastanjesHerkomst: Concept Fruits
  • 10 g Verse peterselieHerkomst: Herbio
Zelf toevoegen
  • 1200 ml Groentebouillon
  • 2 el Olie (of boter)
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -11%
vegetablecounter
Groente+ 83%
vita-score
Vitaliteit+ 37%
co2-reduction-score
CO2eq -44%
water-reduction-score
Water -60%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
LactosevrijGlutenvrijVeganVegetarisch

Voedingswaarden

Per portie
Energie257 kcal
Koolhydraten31 g
Suiker2 g
Vet9 g
Verzadigd vet1 g
Eiwit7 g
Vezels14 g
Zout0.4 g
Allergenen informatie
Selderij
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Gevulde courgette met parelcouscous
717 kcal
430 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Lactosevrij,   Variatie
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan