Lasagne is een welbekende pastasoort. Van alle soorten pasta is dit een van de de oudste soorten. Wist je dat lasagne oorspronkelijk niet uit Italië komt, maar uit Griekenland? De naam ‘lasagne’ is namelijk afgeleid van het Griekse woord ‘Leganon’ en dit betekent ‘plat deeg in reepjes gesneden’. De bereiding duurt wat langer dan normaal, maar als de lasagne eenmaal in de oven staat heb jij je handen vrij om wat anders te doen.
Bereiding (45 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- Pel en snipper de ui. Pel de knoflook. Was de tomaat en snijd 2/3 in dunne plakjes en 1/3 in blokjes.
- Verhit olie in een bakpan en bak het vegan gehakt met de ui 2 minuten op een hoog vuur. Voeg de gesneden groenten, tomatenstukjes en verse tomatenblokjes toe, temper het vuur en laat afgedekt 5 minuten stoven. Voeg eventueel nog een scheutje water toe om de saus wat aan te lengen. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper.
- Schep een beetje saus op de bodem van een ovenschaal. Daarna een laagje lasagnebladen, weer een laagje saus met daarop tomatenplakjes. Weer een laagje lasagnebladen en je eindigt tenslotte met een laagje saus met daarop een paar plakjes tomaat.
- Bak de lasagne circa 25 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer de gaarheid van de bladen door met een vork erin te prikken.
TIP
Ook erg lekker met vegan kaas en fijngehakte noten of zaden als topping.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 2 st UiHerkomst: TVA Organics
- 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
- 3 st TomaatHerkomst: Solid
- 150 g Vegan gehaktHerkomst: Prolatere
- 200 g Italiaanse roerbakgroentenHerkomst: Snijderij Udea
- 400 g TomatenblokjesHerkomst: Your Organic Nature
- 125 g LasagneHerkomst: La Bio Idea
- 2 el Bakolie
- 2 tl Italiaanse kruiden
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -23%
Groente+ 130%
Vitaliteit+ 47%
CO2eq -71%
Water -78%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lactosevrij, Eiwitrijk, Afvallen, Vegan, Vegetarisch
Voedingswaarden
Per portieEnergie623 kcal
Koolhydraten62 g
Suiker20 g
Vet27 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit28 g
Vezels12 g
Zout1.3 g
Allergenen informatie
Gluten
Sojabonen
Tarwe
Paprika