Flammkuchen met spinazie courgette en pijnboompitten

4,2
Gemiddelde van 73 reviews
740 kcal
290 g groente
Flammkuchen met spinazie

De vertaling van flammkuchen betekent letterlijk brandende taart en wordt in het Frans Tarte Flambée genoemd. Wij staan ook in vuur en vlam door dit lekkere recept. Een klassiek flammkuchen wordt gemaakt met spek, room en heel veel ui. Maar vandaag staat een snelle, vegetarische variant op het menu.

Bereiding (20 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 230 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Bak het flammkuchendeeg 3-5 minuten onderin de hete oven. Haal het deeg uit de oven en zet opzij.
  2. Pel intussen de ui en snijd in halve ringen. Was de courgette en tomaat. Schaaf de courgette met een kaasschaaf (of dunschiller) in dunne plakken. Snijd de tomaat in plakken. Was de spinazie en laat goed uitlekken. Verwarm een klein beetje olijfolie in een bakpan en laat de spinazie tot de helft slinken.
  3. Besmeer de flammkuchen losjes met de crème fraîche. Beleg met de courgette, de spinazie, tomaat en ui. Besprenkel met olie en breng op smaak met zout en peper.
  4. Bak de flammkuchen circa 15 minuten in de oven tot deze bruin kleurt. Rooster de pijnboompitjes in een droge bakpan.
  5. Serveer de flammkuchen met de geroosterde pijnboompitjes erover.
TIP
Je kunt ook een deel van de spinazie en courgette als een salade serveren bij de flammkuchen.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st FlammkuchendeegHerkomst: Flammkuchen.nl
  • 2 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st CourgetteHerkomst: Agrihand
  • 1 st TomaatHerkomst: Organic Brothers
  • 75 g SpinazieHerkomst: Udea Snijderij
  • 65 ml Crème fraîcheHerkomst: Weerribben Zuivel
  • 25 g PijnboompitjesHerkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -34%
vegetablecounter
Groente+ 130%
vita-score
Vitaliteit+ 63%
co2-reduction-score
CO2eq -73%
water-reduction-score
Water -87%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VegetarischVariatie9 maandenLekker snelSeizoenGezin

Voedingswaarden

Per portie
Energie740 kcal
Koolhydraten89 g
Suiker16 g
Vet33 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit21 g
Vezels8 g
Zout0.1 g
Allergenen informatie
Tarwe
Gluten
Lactose
Melk
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Buddha bowl met gekruide pompoen
664 kcal
450 g groente
Seizoen,   Vegan,   Variatie,   Vegetarisch,   Glutenvrij,   9 maanden,   Afvallen,   Lactosevrij
Fajita wraps met portabella
590 kcal
250 g groente
9 maanden,   Lactosevrij,   Gezin,   Lekker snel,   Vegan,   Variatie,   Vegetarisch,   Afvallen
Bulgur met (vegan) gehaktsaus
627 kcal
200 g groente
Vegetarisch,   Lekker snel,   Seizoen,   Afvallen,   Vegan,   Lactosevrij
Creamy maïs ramen
776 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Gezin,   Lekker snel,   Variatie,   Vegetarisch,   9 maanden,   Eiwitrijk