Vietnamese Pho met udon noodles romig eigeel en taugé

4,1
Gemiddelde van 30 reviews
611 kcal
250 g groente
Vietnamese Pho met udon noodles

Deze bekende Vietnamese soep is geurig, smaakvol en fenomenaal. In Vietnam doen ze er nog veel meer specerijen in, maar dat paste helaas niet in onze zak. Maar met de verse kruiden die je krijgt, heb je al een fantastisch resultaat. Het leuke van deze soep is dat je een rauwe eidooier kort laat garen in je soepkommetje. Als je de dooier daarna los roert krijg je een heerlijke romige sensatie.

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Schil en rasp de gember. Pel en snipper de ui en knoflook. Kneus het citroengras (kan met de achterkant van een koksmes) op verschillende plekken en maak een knoop in de stengel. Snijd de rode peper heel fijn. Verhit olie in een ruime pan en fruit alles enkele minuten op een laag vuur. Bak de honing mee.
  2. Bereid intussen de bouillon en schenk in de pan. Laat 2-3 minuten zachtjes koken. Voeg de udon noodles toe en kook afgedekt in 12 minuten beetgaar.
  3. Was de paksoi, snijd klein en houd het groene deel apart van het witte deel. Voeg het witte deel toe aan de soep en laat zachtjes mee koken. Haal het citroengras uit de soep.
  4. Was de taugé onder de kraan en doe samen met het groene blad van de paksoi in de pan. Breng weer aan de kook en maak op smaak met de sojasaus en limoensap (en eventueel ook limoenrasp).
  5. Splits het eigeel van het eiwit. Schep de kokendhete soep in de kommen en laat het eigeel erin glijden zodat het gaart in de soep (1-2 minuten). Maak de dooier vlak voor het eten kapot zodat deze zich mengt met de soep. Garneer met de verse koriander.
TIP
Je kunt het ei ook gewoon koken en in de soep serveren.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 tl Gember (verse)Herkomst: Fairtrasa
  • 2 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 1 st Citroengras
  • 0.5 st Rode peperHerkomst: Gert van Brakel
  • 170 g Udon noodlesHerkomst: Miefabriek
  • 1 st PaksoiHerkomst: Puur Origine
  • 0.5 bakje Tauge Herkomst: Van der Plas
  • 1 st LimoenHerkomst: Fair trasa
  • 2 st EiHerkomst: 't paradijs
  • 0.5 st Verse korianderHerkomst: Herbio
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • 1 tl Honing
  • 700 ml Groentebouillon
  • 2 el Sojasaus

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -13%
vegetablecounter
Groente+ 98%
vita-score
Vitaliteit+ 24%
co2-reduction-score
CO2eq -80%
water-reduction-score
Water -79%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VariatieVegetarischLekker snelGezinEiwitrijkLactosevrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie611 kcal
Koolhydraten74 g
Suiker9 g
Vet23 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit26 g
Vezels8 g
Zout1.5 g
Allergenen informatie
Gluten
Koriander
Tarwe
Ei
Sojabonen
Peulvruchten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Aubergine-zoete aardappelsalade
700 kcal
450 g groente
Variatie,   9 maanden,   Glutenvrij,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij,   Seizoen,   Vegetarisch
Flammkuchen met gekleurde tomaatjes
699 kcal
250 g groente
Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Variatie,   Vegetarisch,   Eiwitrijk,   Lekker snel
Boerenkool stamppot met gekaramelliseerde ui
765 kcal
350 g groente
9 maanden,   Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Gezin,   Seizoen,   Variatie,   Lactosevrij
Special +€ 1,70 p.p.
Gnocchi met mini mozzarella
709 kcal
250 g groente
Specials,   Variatie,   Seizoen,   Lekker snel,   Gezin,   Vegetarisch,   9 maanden
Special +€ 4,00 p.p.
Biefstuk tagliata met Parmezaan
724 kcal
280 g groente
Variatie,   Specials,   Glutenvrij,   Lactosevrij,   Eiwitrijk,   Seizoen,   Gezin