Verwarmende tomatensoep met gnocchi en oregano
4,1
658 kcal
210 g groente
Een soep om je lichaam en je hart te verwarmen. Deze soep is een echte allemansvriend. Boerenkool, pastinaak en zachte gnocchi, afgemaakt met kruidige oregano. Heerlijk!
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Schil de pastinaak en snijd in kleine stukken. Pel en snipper de knoflook. Bereid de bouillon.
- Verwarm olie in een ruime soeppan. Bak eerst de pastinaak samen met de knoflook 2-3 minuten. Voeg de tomaten uit blik, paprikapoeder en bouillon toe. Druk de tomaatjes een beetje plat en laat 8-10 minuten afgedekt zachtjes pruttelen.
- Was de boerenkool, verwijder de harde nerven en snijd de bladeren in reepjes. Doe na 8 minuten de boerenkool in de pan en laat slinken. Pluk de oregano en roer de helft door de soep.
- Voeg een paar minuten voordat je gaat eten de gnocchi toe aan de hete soep en laat zachtjes koken. Proef en breng op smaak met de rest van de oregano, peper en zout en een dot zure room.
TIP
Je kunt de gnocchi ook bakken en serveren met een goed gevulde tomatensaus. Kinderen aan tafel? Houd de pastinaak en boerenkool apart of snijd het voor hun heel klein. Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 300 g PastinaakHerkomst: de eerste
- 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
- 300 g Cherry tomaten in blikHerkomst: La Bio Idea
- 150 g BoerenkoolHerkomst: Peeters
- 0.5 st Verse oreganoHerkomst: Herbio
- 400 g GnocchiHerkomst: Bioverde
- 65 ml Zure roomHerkomst: Weerribben Zuivel
- 300 ml Groentebouillon
- 2 el Olijfolie
- 2 tl Paprikapoeder
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -9%
Groente+ 67%
Vitaliteit+ 24%
CO2eq -71%
Water -66%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Seizoen, Lekker snel, Gezin, Vegetarisch, Variatie, 9 maanden
Voedingswaarden
Per portieEnergie658 kcal
Koolhydraten91 g
Suiker16 g
Vet22 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit16 g
Vezels14 g
Zout3.1 g
Allergenen informatie
Lactose
Paprika
Melk
Tarwe
Gluten