Marokkaanse worteltjes met roodbaarsfilet couscous en sinaasappel

4,2
Gemiddelde van 14 reviews
682 kcal
250 g groente
Marokkaanse worteltjes met roodbaarsfilet

Vandaag een heerlijke Marokkaans gekruide maaltijd op het menu. We brengen de couscous op smaak met sinaasappel (lekker zoet) en koriander (lekker kruidig). Koriander is een krachtige smaakmaker en wordt veel gebruikt in de Marokkaanse keuken. In samenwerking met Frank Fol de Groentekok®.

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwijder voorzichtig de schil van de sinaasappel (niet het wit) en snijd van de schil een paar flinterdunne reepjes. Pers het sap uit de sinaasappel. Pel de ui en snijd in partjes. Pel en snipper de knoflook. Was of schil de wortel en snijd in plakjes of in staafjes.
  2. Verhit olie in een bakpan en bak de knoflook, ui en wortel even aan. Temper het vuur en voeg het sinaasappelsap, de honing, de komijn en het venkelzaad toe. Kruid met peper en zout en gaar de wortels 10-15 minuten afgedekt op een laag vuur.
  3. Breng intussen een pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook. Doe de couscous in een kom en schenk het kokend water erover totdat de couscous net onder water staat. Na 5 minuten afdekken is de couscous mooi droog en rul. Roer los met een vork en werk de sinaasappelschilletjes en de helft van de koriander erdoor.
  4. Kruid de roodbaarsfilet met zout en peper. Verhit olie in een bakpan en bak de vis op een hoog vuur aan. Temper dan het vuur en bak nog enkele minuten (voeg eventueel een klontje boter toe).
  5. Snijd de olijven in plakjes. Serveer de couscous met de gekruide worteltjes en roodbaarsfilet. Strooi de olijven erover en werk af met koriander.
TIP
Ook erg lekker met een handje amandelen of walnoten, rozijnen of gedroogd fruit.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 0.5 st SinaasappelHerkomst: Fairtrasa
  • 2 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 400 g WortelHerkomst: Udea
  • 0.5 st HoningHerkomst: Zuivelrijck
  • 130 g Volkoren couscousHerkomst: IDorganics
  • 0.5 st Verse korianderHerkomst: Herbio
  • 200 g RoodbaarsfiletHerkomst: Fish and more
  • 60 g Groene olijvenHerkomst: Marqt
Zelf toevoegen
  • 1 tl Komijnpoeder
  • 1 tl Venkelzaad
  • 2 el Olijfolie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -6%
vegetablecounter
Groente+ 98%
vita-score
Vitaliteit+ 24%
co2-reduction-score
CO2eq -68%
water-reduction-score
Water -44%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
SeizoenEiwitrijkGezinLactosevrijSpecialsVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie682 kcal
Koolhydraten85 g
Suiker23 g
Vet22 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit30 g
Vezels13 g
Zout0.9 g
Allergenen informatie
Koriander
Gluten
Vis
Tarwe
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Gevulde courgette met parelcouscous
717 kcal
430 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Lactosevrij,   Variatie
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan
Special +€ 1,30 p.p.
Flammkuchen met rauwe ham
703 kcal
300 g groente
Variatie,   Eiwitrijk,   Lekker snel,   Specials,   Seizoen,   Gezin