Zoete aardappel-paprikasoep met geroosterde lupine en kokosroom

4,6
Gemiddelde van 13 reviews
703 kcal
350 g groente
Zoete aardappel-paprikasoep

Vandaag een maaltijdsoep met een hoofdrol voor zoete aardappel, ook wel zoete bataat genoemd. Je hebt zoete aardappels in verschillende kleuren en maten, maar de meest bekende is de oranje variant. Als we alleen de voedingswaarden van de zoete en normale aardappel met elkaar vergelijken, zijn de verschillen minimaal. Vooral de hoeveelheid koolhydraten is bijna hetzelfde, echter zoete aardappel bevat bijna 2 keer zoveel voedingsvezels.

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Spoel de lupine in een zeef onder de kraan en dep droog. Doe de lupine in een kom en druppel wat olie erover. Breng op smaak met piri piri kruiden, zout en (chili)peper. Rooster de lupine circa 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Pel en snipper de ui en knoflook. Schil de zoete aardappel en snijd in kleine stukken. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Schil en rasp de gember. Bereid de bouillon.
  3. Verhit olie in een soeppan en fruit de ui, knoflook en gember 2 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de zoete aardappel en paprika toe en bak kort mee (schep een paar paprikastukjes uit de pan voor later). Blus af met bouillon en kook afgedekt in 15-20 minuten op een middelhoog vuur gaar. Breng eventueel verder op smaak met piri piri kruiden en komijnpoeder.
  4. Roer de kokosroom, schenk de helft in de pan en pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel nog wat water toe als je de soep te stevig vindt.
  5. Schenk of druppel de overgebleven kokosmelk over de soep. Strooi tenslotte de geroosterde lupine erover en garneer met paprikastukjes.
TIP
Wil je de oven niet gebruiken? Je kunt de lupine ook krokant bakken in een pan.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 340 g Witte lupineHerkomst: Your Organic Nature
  • 1 tl Piri piri kruidenHerkomst: Het blauwe huis
  • 1 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 400 g Zoete aardappelHerkomst: Solid
  • 400 g PuntpaprikaHerkomst: Lukassen
  • 2 tl Gember, raspHerkomst: Fairtrasa
  • 160 ml Thaise kokosroomHerkomst: On off spices
Zelf toevoegen
  • 1 el Olie
  • 500 ml Bouillon
  • 2 tl Komijnpoeder

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -78%
vegetablecounter
Groente+ 178%
vita-score
Vitaliteit+ 29%
co2-reduction-score
CO2eq+ 28%
water-reduction-score
Water+ 535%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VariatieGlutenvrijSeizoenVegetarischLactosevrijEiwitrijkGezinVegan

Voedingswaarden

Per portie
Energie703 kcal
Koolhydraten64 g
Suiker28 g
Vet29 g
Verzadigd vet16 g
Eiwit30 g
Vezels31 g
Zout0.8 g
Allergenen informatie
Lupine
Paprika
Peulvruchten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Gevulde courgette met parelcouscous
717 kcal
430 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Lactosevrij,   Variatie
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan
Special +€ 1,30 p.p.
Flammkuchen met rauwe ham
703 kcal
300 g groente
Variatie,   Eiwitrijk,   Lekker snel,   Specials,   Seizoen,   Gezin