Deze zomerse aardappelsalade bevat makreel. Makreel valt onder de vette vissoorten en is erg gezond. Vette vis is namelijk rijk aan omega 3-vetzuren en is ook een bron van vitamine D. Het eten van vis verlaagt het risico op onder andere een hartaanval en het krijgen van een beroerte.
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water aan de kook voor de aardappels. Was de aardappels en snijd in kleine blokjes. Kook in 15-20 minuten gaar, giet daarna het water af en laat uitdampen.
- Pel intussen de ui en snipper heel fijn. Was of schil de wortel en rasp fijn. Was de sla, laat goed uitlekken en snijd of scheur kleiner.
- Klop mayonaise en yoghurt door elkaar in een grote kom. Breng op smaak met zout en peper. Roer de aardappels en ui erdoor en laat even intrekken.
- Spreid de sla en wortelrasp uit op een mooie schaal en leg de aardappels erop. Verdeel de gerookte makreel in stukken en leg bovenop de salade.
TIP
Deze salade is ook erg lekker met zilveruitjes of augurk.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 500 g Aardappel, vastkokendHerkomst: waog
- 1 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
- 200 g WortelHerkomst: Greenorganics
- 1 st Romaanse slaHerkomst: G's
- 200 g Gerookte makreelfiletHerkomst: Fish and more
- 2 el Mayonaise
- 1 ml (plantaardige) yoghurt
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -14%
Groente+ 83%
Vitaliteit+ 26%
CO2eq -67%
Water -89%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lactosevrij, Seizoen, Glutenvrij, Lekker snel, Gezin, Eiwitrijk, Variatie
Voedingswaarden
Per portieEnergie567 kcal
Koolhydraten60 g
Suiker10 g
Vet34 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit25 g
Vezels9 g
Zout0.8 g
Allergenen informatie
Ei
Mosterd
Vis