Zuurkool stamppot met kalfsstoofvlees

Nog geen reviews
645 kcal
200 g groente
Zuurkool stamppot
arrow down

Het gerecht van vandaag staat in een half uurtje op tafel. En dat met stoofvlees! Het kalfsvlees is circa 24 uur gegaard op een lage temperatuur met een speciaal geselecteerde kruidenmix van onder andere koriander, peper, kruidnagel, mosterd en gember. Het vlees is boterzacht en al helemaal perfect op smaak. Ons biologische kalfsvlees wordt geleverd door Farmfields uit Wekerom.

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels, snijd klein en kook in 15-20 minuten gaar. Doe de zuurkool (met het vocht) de laatste 5 minuten bij de aardappels en kook mee. Giet vervolgens het water af en vang wat kookvocht op.
  2. Pel intussen de ui en snijd in halve ringen. Verhit olie in een bakpan en bak de ui 10 minuten op een laag vuur.
  3. Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd heel klein (of rasp de appel).
  4. Verwarm het kalfs stoofvlees in de verpakking in een pan met water. Houd het water net tegen de kook aan. Het vlees is al gaar en hoeft alleen maar opgewarmd te worden (circa 10 minuten).
  5. Stamp de aardappels met de zuurkool en wat kookvocht tot een smeuïge stamppot. Schep de appel en gebakken ui erdoor. Proef en breng op smaak met peper. Serveer de zuurkool stamppot met het kalfs stoofvlees. Lekker met de jus van het vlees!
TIP
Je kunt de appel ook in partjes snijden en bakken in een bakpan. Je kunt de jus desgewenst binden met een maizena papje.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 600 g Aardappels, zachtkokend
  • 300 g ZuurkoolHerkomst: Kramer
  • 2 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st Appel
  • 180 g Gegaard kalfsstoofvleesHerkomst: ecofields
Zelf toevoegen
  • 2 el Bakolie
  • snufje Peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -9%
vegetablecounter
Groente+ 59%
vita-score
Vitaliteit+ 28%
co2-reduction-score
CO2eq+ 76%
water-reduction-score
Water -42%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VariatieEiwitrijkLactosevrijGezinLekker snelGlutenvrij9 maandenSeizoen

Voedingswaarden

Per portie
Energie645 kcal
Koolhydraten75 g
Suiker15 g
Vet23 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit29 g
Vezels14 g
Zout2.2 g
Allergenen informatie
Koriander
Selderij
Mosterd
Rund
Sojabonen
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Gevulde courgette met parelcouscous
717 kcal
430 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Lactosevrij,   Variatie
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan
Special +€ 1,30 p.p.
Flammkuchen met rauwe ham
703 kcal
300 g groente
Variatie,   Eiwitrijk,   Lekker snel,   Specials,   Seizoen,   Gezin