Aubergine cannelloni met broccolirijst ! Weinig koolhydraten

Nog geen reviews
577 kcal
385 g groente
Aubergine cannelloni met broccolirijst
arrow down

KOOLHYDRAATBEWUST Vandaag maken we een koolhydraatarme versie van cannelloni (gevulde pastarolletjes). In plaats van pasta gebruiken we plakjes aubergine. We serveren de aubergine cannelloni vandaag met een vulling van broccoli en cottage cheese. Maar heb je nog andere groenten in huis, dan kun je dit ook mengen met de ricotta. Tip: haal de aubergine uit de zak en bewaar op een donkere plek.

Bereiding (40 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Was de aubergine en snijd in de lengte in hele dunne plakjes. Verhit olie in een grill of bakpan en bak of gril de aubergineplakjes net zo lang totdat ze zacht worden en vocht afgeven. Laat de aubergine daarna even afkoelen.
  2. Pel en snipper de ui. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de broccolirijst toe en roerbak 5 minuten mee. Doe de cottage cheese in een kom en roer de helft van de gebakken broccolirijst erdoor. Meng de geraspte kaas erdoor en breng op smaak met peper.
  3. Schenk de passata in een ovenschaal. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met Italiaanse kruiden en peper.
  4. Schep wat van het broccoli-cottage cheese mengsel aan het begin van de aubergineplakjes. Rol ze op en plaats ze staand of liggend in de ovenschaal op de tomatensaus. Strooi eventueel nog wat geraspte kaas erover en plaats de ovenschaal 10-15 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Verwarm vlak voor het serveren de overgebleven broccoli rijst. Verdeel de gevulde aubergine cannelloni met tomatensaus over de borden en schep wat broccoli rijst ernaast.
TIP
Eventueel lekker met doperwten of kappertjes.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st AubergineHerkomst: Ecoveg
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 400 g Broccoli rijstHerkomst: proef
  • 200 g Cottage cheeseHerkomst: zuger
  • 75 g Geraspte kaas Herkomst: Kaandorp
  • 250 g PassataHerkomst: La Bio Idea
  • 2 st Knoflookteen
  • 2 tl Italiaanse kruidenHerkomst: Het blauwe huis
Zelf toevoegen
  • 3 el Bakolie
  • snufje Peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price+ 5%
vegetablecounter
Groente+ 206%
vita-score
Vitaliteit+ 23%
co2-reduction-score
CO2eq+ 36%
water-reduction-score
Water -9%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KetogeenKoolhydraatbewustAfvallen

Voedingswaarden

Per portie
Energie577 kcal
Koolhydraten19 g
Suiker15 g
Vet40 g
Verzadigd vet14 g
Eiwit30 g
Vezels13 g
Zout2.3 g
Allergenen informatie
Melk
Lactose
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Braziliaanse visstoof (moqueca)
520 kcal
270 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust,   Ketogeen
Keto Lasagne met aubergine en gehakt
690 kcal
200 g groente
Ketogeen,   Koolhydraatbewust
Keto Gerookte makreel met bimi en wortelpuree
602 kcal
300 g groente
Ketogeen,   Koolhydraatbewust
Keto Bloemkool risotto met een romige kaassaus
566 kcal
300 g groente
Koolhydraatbewust,   Ketogeen