Flammkuchen met zuurkool en kaas spinazie salade met mosterd-dille dressing

4,1
Gemiddelde van 31 reviews
677 kcal
230 g groente
Flammkuchen met zuurkool en kaas
arrow down

Vandaag een heerlijke flammkuchen (of 'tarte flambée') op het menu voor gure dagen. Een flammkuchen vindt zijn oorsprong in de Elzas. Klassiek wordt 'ie gegeten met crème fraîche, ui, spekjes en kaas. Vandaag maken we een vegetarische variant met zuurkool en kaas en een heerlijke spinazie salade ernaast.

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 230 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Bak het flammkuchendeeg 3-4 minuten onderin de hete oven. Haal het deeg uit de oven en leg opzij.
  2. Pel de ui en snijd in dunne ringen. Snipper een deel van de ui voor door de salade. Laat de zuurkool heel goed uitlekken in een zeef (spoel eventueel).
  3. Meng de crème fraîche met een klein scheutje mosterd-dille dressing en besmeer de flammkuchenbodems ermee. Beleg met zuurkool, ui ringen en strooi de kaas erover. Bak de flammkuchen 10-15 minuten in de oven.
  4. Spoel intussen de spinazie, laat goed uitlekken en meng met de gesnipperde ui. Besprenkel met mosterd-dille dressing. Serveer de flammkuchen met de frisse spinazie salade ernaast.
TIP
Je kunt de flammkuchen eventueel ook beleggen met wat klein gesneden appel of rozijnen.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st FlammkuchenHerkomst: Flammkuchen.nl
  • 3 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 250 g ZuurkoolHerkomst: Kramer
  • 65 ml Crème fraîcheHerkomst: Weerribben Zuivel
  • 30 ml Mosterd-dille dressingHerkomst: De Wijndragers
  • 75 g Geraspte kaasHerkomst: Kaandorp
  • 50 g Spinazie, babyHerkomst: Udea Snijderij
Zelf toevoegen
  • snufje Peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price+ 4%
vegetablecounter
Groente+ 83%
vita-score
Vitaliteit+ 5%
co2-reduction-score
CO2eq -36%
water-reduction-score
Water -74%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lekker snelGezinSeizoenVariatieVegetarisch9 maanden

Voedingswaarden

Per portie
Energie677 kcal
Koolhydraten84 g
Suiker11 g
Vet26 g
Verzadigd vet15 g
Eiwit24 g
Vezels11 g
Zout1 g
Allergenen informatie
Tarwe
Lactose
Melk
Gluten
Mosterd
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Special +€ 1,30 p.p.
Flammkuchen met rauwe ham
703 kcal
300 g groente
Variatie,   Eiwitrijk,   Lekker snel,   Specials,   Seizoen,   Gezin
Pasta met andijvie-roomsaus
595 kcal
250 g groente
Variatie,   9 maanden,   Lekker snel,   Eiwitrijk,   Afvallen
Makkelijke bloemkool korma
689 kcal
290 g groente
Gezin,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Glutenvrij,   Lekker snel
Romige, kruidige bloemkoolsoep
653 kcal
400 g groente
9 maanden,   Afvallen,   Variatie,   Lekker snel,   Vegetarisch,   Gezin,   Seizoen
Pasta pastrami met zachte mosterdsaus
865 kcal
210 g groente
Seizoen,   Variatie,   Lekker snel,   Eiwitrijk,   Gezin