Kipdijbeenfilet met aardpeer, salie en spek ! Weinig koolhydraten

5,0
Gemiddelde van 1 review
627 kcal
300 g groente
Kipdijbeenfilet met aardpeer, salie en spek
arrow down

KOOLHYDRAATBEWUST Vandaag op het menu een 'AVG-tje' (aardpeer, vlees en groenten). Door de kipdijbeenfilet te vullen met verse salie en in spek te wikkelen krijg je een heerlijke combinatie. Salie wordt vooral gebruikt in de Mediterrane keuken. Het is erg lekker in combinatie met kip. Salie wordt ook wel gebruikt in de thee om keelklachten te verzachten.

Bereiding (45 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Was of schil de aardperen en snijd ze in dunne plakjes. Was of schil de wortels en snijd in dunne plakjes.
  2. Doe de aardpeer- en wortelplakjes in een kom, druppel wat olie erover en breng op smaak met zout en peper. Spreid alles uit over de bakplaat en rooster circa 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Zet de laatste minuut eventueel de ovengrillstand aan voor een krokant resultaat.
  3. Spreid de kipdijbeenfilet uit, sla een beetje plat (bv met een deegroller) en kruid aan de binnenkant met zout en peper. Vul met een aantal klein gesneden blaadjes salie en vouw de kip dicht. Wikkel het spek eromheen en zet eventueel vast met een prikkertje.
  4. Pel de ui en snijd in halve ringen. Verhit olie in een bakpan en bak de kip met de ui in 20-25 minuten op een middelhoog vuur goudbruin en gaar.
  5. Serveer de gevulde kipdijbeenfilet met de geroosterde groenten.
TIP
Het is ook heel lekker om de overgebleven salieblaadjes te bakken of frituren in wat olie. Wil je de oven niet gebruiken? Dan kun je de groenten ook koken.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 300 g AardpeerHerkomst: Arenosa
  • 300 g WortelHerkomst: Udea
  • 200 g KipdijbeenfiletHerkomst: Kemper Kip
  • 5 g Verse salieHerkomst: Herbio
  • 45 g SpekHerkomst: St. hendrick
  • 1 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price+ 2%
vegetablecounter
Groente+ 138%
vita-score
Vitaliteit+ 37%
co2-reduction-score
CO2eq -21%
water-reduction-score
Water+ 1%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KoolhydraatbewustAfvallen

Voedingswaarden

Per portie
Energie627 kcal
Koolhydraten38 g
Suiker12 g
Vet40 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit28 g
Vezels7 g
Zout0.5 g
Allergenen informatie
Selderij
Kip
Varken
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Courgetti Bolognese met gehakt
726 kcal
410 g groente
Koolhydraatbewust,   Afvallen
Gekaramelliseerde venkel met boterbonen
621 kcal
420 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust
Braziliaanse visstoof (moqueca)
520 kcal
270 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust,   Ketogeen
Keto Lasagne met aubergine en gehakt
690 kcal
200 g groente
Ketogeen,   Koolhydraatbewust
Keto Gerookte makreel met bimi en wortelpuree
602 kcal
300 g groente
Ketogeen,   Koolhydraatbewust
Keto Bloemkool risotto met een romige kaassaus
566 kcal
300 g groente
Koolhydraatbewust,   Ketogeen