Lentecurry met raapstelen en zwarte bonen ! Weinig koolhydraten

4,3
Gemiddelde van 15 reviews
549 kcal
350 g groente
Lentecurry met raapstelen en zwarte bonen

KOOLHYDRAATBEWUST Vandaag een heerlijke, pittige voorjaarsgroente op het menu. Raapstelen zijn van maart tot en met juni verkrijgbaar uit Nederland en België. Het jonge blad wordt meestal in zijn geheel geoogst en in bosjes gebonden. Je kunt raapsteeltjes rauw eten in een stamppot of in een salade, maar je kunt de groente ook uitstekend koken, stoven of roerbakken.

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Pel en snipper de ui. Was de broccoli en snijd in kleine roosjes. Snijd de stronk in dobbelsteentjes. Was de tomaat en snijd klein.
  2. Verhit olie in een wok of een ruime bakpan en fruit de ui 2 minuten op een middelhoog vuur. Rasp de gember en kurkuma erboven en bak 1 minuut mee (let op kurkuma geeft erg af aan je handen). Voeg de currypasta, tomaat en broccoli toe en bak 2 minuten mee. Blus af met de kokosmelk en het water en laat afgedekt 10-15 minuten zachtjes pruttelen.
  3. Spoel de zwarte bonen in een zeef onder de kraan. Was de raapstelen, verwijder de worteltjes en snijd grof (niet te klein).
  4. Doe tenslotte de zwarte bonen en raapstelen bij de curry en verwarm nog 2 minuten mee. Breng eventueel op smaak met peper.
TIP
Ook erg lekker met pinda's of cashewnoten.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st BroccoliHerkomst: Bruinsma
  • 1 st TomaatHerkomst: Organic Brothers
  • 2 tl Gember, raspHerkomst: Fairtrasa
  • 2 tl Kurkuma, rasp
  • 25 g Gele currypastaHerkomst: Onoff Spices
  • 200 ml Kokosmelk Herkomst: Fairtrade Original
  • 400 g Zwarte bonenHerkomst: Amaizin
  • 1 bosje RaapstelenHerkomst: Ekologisch
Zelf toevoegen
  • 2 el Bakolie
  • 100 ml Water
  • snufje Peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price+ 2%
vegetablecounter
Groente+ 178%
vita-score
Vitaliteit+ 24%
co2-reduction-score
CO2eq -65%
water-reduction-score
Water -1%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
AfvallenKoolhydraatbewust

Voedingswaarden

Per portie
Energie549 kcal
Koolhydraten29 g
Suiker7 g
Vet36 g
Verzadigd vet17 g
Eiwit18 g
Vezels20 g
Zout2.2 g
Allergenen informatie
Koriander
Peulvruchten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Courgetti Bolognese met gehakt
726 kcal
410 g groente
Koolhydraatbewust,   Afvallen
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Gekaramelliseerde venkel met boterbonen
621 kcal
420 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust
Braziliaanse visstoof (moqueca)
520 kcal
270 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust,   Ketogeen