Linzenschotel met cashewnoten zoete aardappel, zachte uien en rucola

4,2
Gemiddelde van 23 reviews
674 kcal
350 g groente
Linzenschotel met cashewnoten

In dit gerecht zit een trucje voor heerlijke gekaramelliseerde uien. Je doet dit meestal in een pan, maar nu doe je het heel makkelijk in de oven! Je serveert deze goddelijke, zachte uien met zoete aardappel, linzen, paprika en rode peper. Voor de crunch: cashewnoten en rucola. Smullen in een handomdraai!

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 220ºC. Was of schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Pel de knoflook en de ui. Snijd de ui in ringen en de knoflook in stukjes. Meng de zoete aardappel, uien en knoflook samen met het paprikapoeder, olijfolie, peper en zout in een ovenschaal. Dek af met aluminiumfolie en zet 20 minuten in de oven. Verwijder na 20 minuten het folie, roer om en zet nog 10 minuten in de oven.
  2. Was en halveer intussen de paprika en rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Was de rucola - snijd desgewenst kleiner - en laat uitlekken in een vergiet. Spoel de linzen in een zeef af onder de kraan.
  3. Verwarm een scheutje olie in een bakpan en bak de paprika en rode peper 3-4 minuten. Voeg de linzen toe en warm mee. Maak op smaak met citroenrasp en -sap, peper en zout.
  4. Haal de uien en zoete aardappel uit de oven en meng deze met de paprika, rode peper en rucola. Serveer met de cashewnoten.
TIP
Je kunt dit gerecht ook in een pan klaarmaken, als je de oven niet wilt gebruiken.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 500 g Zoete aardappelHerkomst: Solid
  • 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 300 g PuntpaprikaHerkomst: Lukassen
  • 0.5 st Rode peperHerkomst: Gert van Brakel
  • 75 g RucolaHerkomst: Siete Neef
  • 360 g Linzen Herkomst: Machandel
  • 0.5 st CitroenHerkomst: Eosta
  • 25 g CashewnotenHerkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie
  • 2 tl Paprikapoeder
  • snufje Zout en (chili)peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -40%
vegetablecounter
Groente+ 178%
vita-score
Vitaliteit+ 47%
co2-reduction-score
CO2eq -72%
water-reduction-score
Water+ 183%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
AfvallenSeizoenVeganVariatieLactosevrijGlutenvrijVegetarisch9 maanden

Voedingswaarden

Per portie
Energie674 kcal
Koolhydraten84 g
Suiker24 g
Vet23 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit22 g
Vezels19 g
Zout0.3 g
Allergenen informatie
Paprika
Noten
Peulvruchten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Courgetti Bolognese met gehakt
726 kcal
410 g groente
Koolhydraatbewust,   Afvallen
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Gekaramelliseerde venkel met boterbonen
621 kcal
420 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust
Braziliaanse visstoof (moqueca)
520 kcal
270 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust,   Ketogeen