Pizza al tonno met tomaatjes en broccoli

Nog geen reviews
887 kcal
260 g groente
Pizza al tonno

Onze biologische pizzabodems worden gebakken in het Italiaanse plaatsje Borgolavezzaro, te midden van de Novara laaglanden in Piemonte. In dit familiebedrijf worden tradities nog overgedragen van vader op zoon. De bodems worden geproduceerd volgens traditioneel Italiaans recept. Lekker makkelijk toch, deze kant-en-klare pizzabodems? Buon Appetito!

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 220 °C en bekleed een bakplaat (of twee bakplaten) met bakpapier. Laat de tonijn uitlekken in een zeef. Pel de ui en snijd in dunne halve ringen. Snijd de tomaatjes doormidden. Laat de mozzarella uitlekken en scheur of snijd klein.
  2. Verwarm een pan met een klein laagje water. Was de broccoli en snijd in kleine roosjes en de stronk in plakjes. Kook of stoom 5 minuten en giet het water goed af.
  3. Voor het ontzuren van de tomatenpuree doe je wat olie in een bakpan, voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak 2-3 minuten op een laag vuur. De smaak wordt hierdoor zacht en minder zuur. Smeer de tomatenpuree over de pizzabodem (vergeet daarbij de randen niet).
  4. Beleg de pizzabodem met de tonijn, ui, tomaatjes, broccoli en mozzarella. Breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper.
  5. Bak de pizza in 10-15 minuten knapperig boven in de hete oven.
TIP
Beleg de pizza eventueel met meer groente, zoals gele paprika of courgette, voor een kleurig effect.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 160 g TonijnHerkomst: Fish4ever
  • 2 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 250 g Cherry trostomaatjesHerkomst: balcon de nijar
  • 100 g MozzarellaHerkomst: Zuger
  • 1 st BroccoliHerkomst: Bruinsma
  • 70 g TomatenpureeHerkomst: La bio idea
  • 2 st PizzabodemHerkomst: La bio idea
Zelf toevoegen
  • 1 el Olie
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -2%
vegetablecounter
Groente+ 106%
vita-score
Vitaliteit+ 27%
co2-reduction-score
CO2eq -33%
water-reduction-score
Water -43%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lekker snelGezinVariatieEiwitrijk

Voedingswaarden

Per portie
Energie887 kcal
Koolhydraten93 g
Suiker17 g
Vet29 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit56 g
Vezels18 g
Zout2.1 g
Allergenen informatie
Lactose
Gluten
Melk
Vis
Tarwe
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Special +€ 1,30 p.p.
Flammkuchen met rauwe ham
703 kcal
300 g groente
Variatie,   Eiwitrijk,   Lekker snel,   Specials,   Seizoen,   Gezin
Pasta met andijvie-roomsaus
595 kcal
250 g groente
Variatie,   9 maanden,   Lekker snel,   Eiwitrijk,   Afvallen
Makkelijke bloemkool korma
689 kcal
290 g groente
Gezin,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Glutenvrij,   Lekker snel
Romige, kruidige bloemkoolsoep
653 kcal
400 g groente
9 maanden,   Afvallen,   Variatie,   Lekker snel,   Vegetarisch,   Gezin,   Seizoen
Pasta pastrami met zachte mosterdsaus
865 kcal
210 g groente
Seizoen,   Variatie,   Lekker snel,   Eiwitrijk,   Gezin