Zuurkool ovenschotel met kipshoarma en appel

Nog geen reviews
781 kcal
250 g groente
Zuurkool ovenschotel

Wij maken vandaag een lekkere ovenschotel van zuurkool en shoarma. Zuurkool bevat veel vitamine C, vitamine B en ijzer (wat goed is tegen bloedarmoede). De zuurkool wordt geleverd door Kramer en Zonen. Bij dit familiebedrijf, wordt al vijf generaties lang kool verwerkt van eigen akkers. De witte kool gedijt uitstekend op de lichte, goed watervasthoudende kleigrond. Sommige kolen bereiken zelfs een gewicht van ruim 8 kilo!

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en vet een ovenschaal in.
  2. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels, snijd klein en kook in 15-20 minuten gaar. Giet het water af en stamp de gekookte aardappels met een scheutje melk (of kookvocht) tot een smeuïge puree. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Schil of was intussen de wortel en snijd in kleine blokjes. Verhit olie in een bakpan en bak de wortelblokjes 5 minuten op een middelhoog vuur. Voeg dan de kipshoarma toe en bak nog eens 3 minuten.
  4. Pel en snipper de ui. Verhit olie in een andere bakpan en fruit de ui 2 minuten. Laat de zuurkool uitlekken en verwarm met de ui mee. Doe de crème fraîche erbij en stoof enkele minuten. Breng op smaak met peper.
  5. Verdeel de kipshoarma en wortel over de bodem van de ovenschaal en schep daarop het romige zuurkoolmengsel. Verdeel de aardappelpuree erover en strijk glad.
  6. Snijd de appel in dunne ringen en leg bovenop de puree. Bak de zuurkoolschotel in ongeveer 15 minuten goudbruin.
TIP
Wil je de oven niet gebruiken? Bereid de puree en zuurkool dan apart in een pan.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 600 g Aardappels, kruimig
  • 200 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 200 g KipshoarmaHerkomst: Kemper Kip
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 250 g ZuurkoolHerkomst: Kramer
  • 65 ml Crème fraîcheHerkomst: Weerribben Zuivel
  • 1 st AppelHerkomst: biofruit
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • 50 ml Melk (of kookvocht)
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price+ 11%
vegetablecounter
Groente+ 98%
vita-score
Vitaliteit+ 7%
co2-reduction-score
CO2eq -24%
water-reduction-score
Water -37%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maandenGezinSeizoenVariatieGlutenvrijEiwitrijk

Voedingswaarden

Per portie
Energie781 kcal
Koolhydraten68 g
Suiker18 g
Vet41 g
Verzadigd vet13 g
Eiwit27 g
Vezels13 g
Zout1.1 g
Allergenen informatie
Paprika
Mosterd
Kip
Melk
Lactose
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Aubergine-zoete aardappelsalade
700 kcal
450 g groente
Variatie,   9 maanden,   Glutenvrij,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij,   Seizoen,   Vegetarisch
Flammkuchen met gekleurde tomaatjes
699 kcal
250 g groente
Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Variatie,   Vegetarisch,   Eiwitrijk,   Lekker snel
Boerenkool stamppot met gekaramelliseerde ui
765 kcal
350 g groente
9 maanden,   Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Gezin,   Seizoen,   Variatie,   Lactosevrij
Special +€ 1,70 p.p.
Gnocchi met mini mozzarella
709 kcal
250 g groente
Specials,   Variatie,   Seizoen,   Lekker snel,   Gezin,   Vegetarisch,   9 maanden