Miso wortel-noodlesoep met kip en paksoi ! Weinig koolhydraten

Nog geen reviews
519 kcal
240 g groente
Miso wortel-noodlesoep met kip en paksoi
arrow down

KOOLHYDRAATBEWUST Miso is een smaakmaker. Het wordt gemaakt van een gefermenteerd mengsel van koji, sojabonen, gerst en zout. Het fermentatieproces zorgt ervoor dat miso zijn unieke smaak krijgt. In het Japans noemt men miso de vijfde smaak, ofwel umami. Dit, omdat miso niet zoet, zuur, zout of bitter is, maar een geheel eigen smaak heeft. Deze Japanse bouillon bevordert de spijsvertering en heeft een gunstige werking op de darmflora. Erg gezond dus!

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verhit olie in een ruime soeppan. Pel en snipper de ui en fruit 2 minuten. Voeg het water en het miso tablet toe en breng aan de kook.
  2. Schil of was intussen de wortel en schaaf in lange linten. Was de paksoi, snijd het witte deel in grove stukken en het groene blad in repen. Voeg de wortel en het paksoi wit toe aan de miso bouillon en breng aan de kook.
  3. Pel de knoflook. Verhit olie in een wok of bakpan en roerbak de kip in 10 minuten goudbruin. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met zout en (chili)peper.
  4. Spoel de zwarte bonen in een zeef onder de kraan en voeg toe aan de soep. Verwarm ook het groene paksoi blad nog enkele minuten mee.
  5. Schep de miso soep in mooie kommen en verdeel de kip erover.
TIP
Ook erg lekker met verse koriander.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st Miso tabletHerkomst: Danival
  • 150 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 1 st PaksoiHerkomst: Organic Brothers
  • 2 st Knoflookteen
  • 200 g Kipdijbeenfilet, blokjesHerkomst: Kemper Kip
  • 200 g Zwarte bonenHerkomst: Amaizin
Zelf toevoegen
  • 2 el Bakolie
  • 500 ml Water
  • snufje Zout en (chili)peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price+ 1%
vegetablecounter
Groente+ 90%
vita-score
Vitaliteit+ 25%
co2-reduction-score
CO2eq -31%
water-reduction-score
Water -35%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KetogeenKoolhydraatbewustAfvallen

Voedingswaarden

Per portie
Energie519 kcal
Koolhydraten20 g
Suiker8 g
Vet35 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit26 g
Vezels10 g
Zout2 g
Allergenen informatie
Sojabonen
Peulvruchten
Koriander
Kip
Gluten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Keto Groente ratatouille met gebakken kip
589 kcal
430 g groente
Koolhydraatbewust,   Ketogeen
Keto Amandelpizza met prei
727 kcal
200 g groente
Ketogeen,   Koolhydraatbewust
Keto Konjacsoep met tofu en chili olie
541 kcal
250 g groente
Koolhydraatbewust,   Ketogeen
Knapperige tofu met oesterzwammen
552 kcal
420 g groente
Afvallen,   Ketogeen,   Koolhydraatbewust