Konjac noodlesoep met tofu en chili olie ! Weinig koolhydraten

3,6
Gemiddelde van 11 reviews
541 kcal
250 g groente
Konjac noodlesoep met tofu en chili olie
arrow down

KOOLHYDRAATBEWUST Vandaag serveren we heerlijke konjac noodles, ook wel 'Shirataki’ (witte waterval) genoemd. Deze noodles zijn gemaakt van de wortels van de konjac plant. Deze konjac wortel bevat nauwelijks koolhydraten en past uitstekend in een ketogeen of koolhydraatbewust dieet.

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Druk het vocht uit de tofu, dep de tofu droog en snijd in blokjes. Was intussen de palmkool, verwijder eventueel de harde nerven en snijd het blad klein. Was of schil de wortel en snijd in dunne reepjes.
  2. Bereid de bouillon. Pel en snipper de ui en knoflook. Schil en rasp de gember. Verhit olie in een soeppan en fruit de ui, gember en de helft van de knoflook 2 minuten. Voeg daarna de bouillon, palmkool, wortel en tofu toe en kook afgedekt 10 minuten. Breng de soep verder op smaak met zout en peper.
  3. Breng intussen een kleine pan met water aan de kook en kook de eieren in 8 minuten hard. Giet daarna het water af en laat de eieren schrikken onder de koude kraan. Pel en halveer de eieren.
  4. Verhit olie in een kleine bakpan en verwarm de rest van de knoflook en de chilivlokken enkele minuten zodat je een pittige olie krijgt.
  5. Spoel de konjac noodles in een zeef onder de kraan. Schrik niet van de geur, als je het goed afspoelt wordt de geur neutraler. Schep de konjac noodles in een schaal en schenk de hete bouillon met de groenten en tofu erover. Werk af met de eieren en chili-olie.
TIP
In plaats van de nerven van de palmkool weg te gooien, kun je ze fijn snijden en 10 minuten bakken met wat kruiden om een lekker bijgerecht te serveren.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 250 g Tofu naturelHerkomst: prolaterre 500 g
  • 150 g PalmkoolHerkomst: verybio
  • 250 g WortelHerkomst: Udea
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 1 tl Verse gemberHerkomst: Fairtrasa
  • 1 tl ChilivlokkenHerkomst: Organic Flavour Company
  • 2 st EierenHerkomst: 't paradijs
  • 250 g Konjac spaghettiHerkomst: Terra Sana
Zelf toevoegen
  • 600 ml Bouillon
  • 3 el Olie
  • snufje Zout en (chili)peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -17%
vegetablecounter
Groente+ 98%
vita-score
Vitaliteit+ 32%
co2-reduction-score
CO2eq -73%
water-reduction-score
Water -86%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KoolhydraatbewustAfvallenKetogeen

Voedingswaarden

Per portie
Energie541 kcal
Koolhydraten19 g
Suiker9 g
Vet37 g
Verzadigd vet7 g
Eiwit28 g
Vezels10 g
Zout0.4 g
Allergenen informatie
Sojabonen
Ei
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Courgetti Bolognese met gehakt
726 kcal
410 g groente
Koolhydraatbewust,   Afvallen
Gekaramelliseerde venkel met boterbonen
621 kcal
420 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust
Braziliaanse visstoof (moqueca)
520 kcal
270 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust,   Ketogeen
Keto Lasagne met aubergine en gehakt
690 kcal
200 g groente
Ketogeen,   Koolhydraatbewust
Keto Gerookte makreel met bimi en wortelpuree
602 kcal
300 g groente
Ketogeen,   Koolhydraatbewust
Keto Bloemkool risotto met een romige kaassaus
566 kcal
300 g groente
Koolhydraatbewust,   Ketogeen