Koreaanse bibimbap met een spiegelei witte rijst en sesamdressing

3,9
Gemiddelde van 50 reviews
707 kcal
300 g groente
Koreaanse bibimbap met een spiegelei

Bibimbap is een rijst gerecht uit de Koreaanse keuken. Het betekent gemixte rijst met groenten en wordt geserveerd met een spiegelei. Traditioneel worden de groenten apart gebakken zodat je een mooi palet op je bord hebt. Maar het is de bedoeling dat je daarna alle groenten mengt zodat de smaken samen komen. Deze lekkere en supergezonde rijstbowl serveren we vandaag met knapperige groenten.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 12-15 minuten beetgaar. Giet het water af, voeg piri piri kruiden en komijn naar smaak toe en zet afgedekt opzij.
  2. Was of schil de wortel en snijd in dunne reepjes. Snijd de bosui in ringetjes. Was de spinazie in een vergiet onder de kraan, laat goed uitlekken en snijd klein. Verhit olie in een bakpan, roerbak de wortel en bosui in 8-10 minuten beetgaar en zet opzij (bewaar wat bosui voor de saus). Roerbak de spinazie enkele minuten in dezelfde bakpan, totdat deze half geslonken is. Breng op smaak met zout en (chili)peper.
  3. Voor de saus: Pel en snipper de knoflook. Verwarm (sesam)olie in een andere bakpan en bak de knoflook, sesamzaadjes en de rest van de bosui enkele minuten. Doe alles in een kommetje, voeg de sojasaus en een beetje limoensap toe en roer door elkaar. Zet opzij voor later.
  4. Verhit olie in de bakpan en bak per persoon een spiegelei. Was de radijsjes, verwijder het blad en snijd in dunne plakjes. Breng de radijsjes op smaak met een snuf zout en limoensap.
  5. Schep de rijst in kommen, leg de groenten en het spiegelei erop en breng op smaak met de heerlijke sesamdressing.
TIP
Ook heel erg lekker met verse peper of een klein beetje sambal. Houd deze of de piri piri kruiden apart voor eventuele kleine tafelgenoten.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 150 g Witte rijstHerkomst: IDorganics
  • 2 tl Piri Piri kruidenHerkomst: Het blauwe huis
  • 250 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 0.5 bosje Bosui
  • 150 g SpinazieHerkomst: Biogarden
  • 0.5 st LimoenHerkomst: Fair trasa
  • 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 20 g SesamzaadjesHerkomst: IDorganics
  • 2 st EiHerkomst: 't paradijs
  • 1 bosje RadijsHerkomst: Biolatina
Zelf toevoegen
  • 3 el (Sesam)olie
  • 2 el Sojasaus of tamari
  • 1 tl Komijnpoeder
  • snufje Zout en (chili)peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -17%
vegetablecounter
Groente+ 138%
vita-score
Vitaliteit+ 45%
co2-reduction-score
CO2eq -66%
water-reduction-score
Water -49%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GlutenvrijGezinLactosevrijVegetarischVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie707 kcal
Koolhydraten76 g
Suiker10 g
Vet34 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit20 g
Vezels8 g
Zout1.7 g
Allergenen informatie
Paprika
Ei
Sesamzaad
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Zoete aardappel-kokossoep
754 kcal
420 g groente
Lactosevrij,   Variatie,   Vegan,   Afvallen,   Vegetarisch,   9 maanden,   Seizoen,   Glutenvrij,   Gezin
Special +€ 4,25 p.p.
Biefstuk tagliata met Parmezaan
704 kcal
250 g groente
Variatie,   Specials,   Glutenvrij,   Lactosevrij,   Eiwitrijk,   Gezin
Oosterse boerenkoolstamppot
822 kcal
250 g groente
Glutenvrij,   Variatie,   Eiwitrijk,   9 maanden,   Seizoen,   Lactosevrij,   Gezin
Japanse natto rijst bowl
688 kcal
320 g groente
Glutenvrij,   Vegetarisch,   Seizoen,   Lactosevrij,   Eiwitrijk
Special +€ 1,36 p.p.
Portabella met een saus van truffelboter
747 kcal
330 g groente
Glutenvrij,   Variatie,   9 maanden,   Specials,   Vegetarisch,   Seizoen,   Gezin