Bietenrisotto van parelgerst met geitenkaas sla en walnoten

Nog geen reviews
667 kcal
225 g groente
Bietenrisotto van parelgerst met geitenkaas
arrow down

Vandaag een prachtig rode risotto op het menu. De zoete rode bieten risotto is verrukkelijk in combinatie met de knapperige sla, verse geitenkaas, brocco cress en walnoten. De biologische geitenkaas van Bastiaansen wordt gemaakt van geitenmelk van eigen bodem. De smaak is zeer mild met een licht zuurtje.

Bereiding (40 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Pel en snipper de ui. Spoel de parelgerst in een zeef onder de kraan en laat goed uitlekken. Bereid de bouillon.
  2. Verwarm de boter (of olie) in een pan met een dikke bodem en fruit de ui glazig. Roer de parelgerst erdoor en bak al omscheppend tot de korrels glanzen. Schenk de bouillon erbij en laat de parelgerst zachtjes pruttelen tot het vocht bijna verdampt is (circa 25 minuten). Roer regelmatig.
  3. Snijd intussen de bieten in kleine blokjes en verwarm ze de laatste 5 minuten met de parelgerst risotto mee (bewaar wat bietenstukjes om er het gerecht mee te garneren).
  4. Was de little gem, laat goed uitlekken en scheur of snijd klein. Hak de walnoten grof en rooster in een droge bakpan.
  5. Verdeel de little gem over de borden. Schep de rode bietenrisotto erop en verbrokkel de geitenkaas erover. Garneer met de walnoten en de brocco cress.
TIP
Heb je geitenkaas over? Deze is heerlijk op een boterham of cracker in combinatie met een beetje honing.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 130 g ParelgerstHerkomst: Greenage
  • 250 g Gekookte bietenHerkomst: Biobrass
  • 1 st Little gemHerkomst: De Eerste
  • 25 g WalnotenHerkomst: IDorganics
  • 70 g Geitenkaas naturelHerkomst: Saanenhof
  • 0.5 bakje Brocco cressHerkomst: Discover Fresh
Zelf toevoegen
  • 500 ml Bouillon
  • 1 el Boter
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -19%
vegetablecounter
Groente+ 79%
vita-score
Vitaliteit+ 37%
co2-reduction-score
CO2eq -76%
water-reduction-score
Water -80%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
AfvallenVegetarischSeizoenGezinVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie667 kcal
Koolhydraten57 g
Suiker12 g
Vet38 g
Verzadigd vet12 g
Eiwit18 g
Vezels12 g
Zout0.8 g
Allergenen informatie
Lactose
Noten
Melk
Gluten
Tarwe
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Heekfilet met waterkerssalsa en pastinaakpuree
554 kcal
320 g groente
Koolhydraatbewust,   Afvallen
Eierlasagne met ham en spinazie
599 kcal
200 g groente
Koolhydraatbewust,   Afvallen,   Ketogeen
Foe Yong Hai in tomatensaus
534 kcal
390 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust
Koreaanse rijstbowl
680 kcal
250 g groente
Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Lactosevrij,   Variatie,   Gezin,   Afvallen,   Seizoen