Eierlasagne met ham en spinazie ! Weinig koolhydraten

4,2
Gemiddelde van 15 reviews
599 kcal
200 g groente
Eierlasagne met ham en spinazie

KOOLHYDRAATBEWUST Vandaag maken we een lasagne maar dan zonder pasta. De pasta bladen vervangen we in dit recept door zelfgemaakte omeletjes. Het is wel wat werk, maar zeker de moeite waard. We bereiden de lasagne met ham, spinazie en geraspte kaas.

Bereiding (45 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC en vet een ovenschaal in (of gebruik een springvorm).
  2. Verhit olie in een pan. Pel en snipper de ui en bak 2 minuten. Voeg de tomatenblokjes toe en laat op een middelhoog vuur (zonder deksel) een beetje inkoken. Breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper.
  3. Maak het beslag voor de omeletjes door de eieren los te kloppen met een beetje melk of water, zout en peper. Verhit olie in een kleine bakpan (of gebruik 2 bakpannen) en bak dunne omeletjes. Breng op smaak met zout en peper, haal ze uit de pan en leg opzij.
  4. Was de spinazie in een bak met water, laat goed uitlekken en snijd kleiner. Verhit olie in de bakpan van de omeletjes en roerbak de spinazie 3-5 minuten tot de spinazie enigszins is geslonken. Laat de spinazie dan heel goed uitlekken en druk al het vocht eruit.
  5. Doe een laagje tomatenstukjes op de bodem van de ovenschaal (of springvorm), gevolgd door een een omelet, ham, spinazie en geraspte kaas. Ga net zo lang door tot je alle ingrediënten hebt gebruikt. Eindig met tomatenstukjes en geraspte kaas en bak de eierlasagne nog 10-15 minuten in de voorverwarmde oven.
TIP
Wil je de oven niet gebruiken? Dan kun je ook de omeletjes bakken in een pan en beleggen met de ingrediënten. Je kunt de tomatenstukjes ook even opbakken zodat een deel van het vocht verdampt.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 400 g TomatenblokjesHerkomst: Your Organic Nature
  • 4 st EierenHerkomst: 't paradijs
  • 250 g SpinazieHerkomst: Biobrothers
  • 100 g HamHerkomst: St. Hendrick
  • 75 g Geraspte kaasHerkomst: Kaandorp
Zelf toevoegen
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • 100 ml Melk of water
  • 2 el Olie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price+ 6%
vegetablecounter
Groente+ 59%
vita-score
Vitaliteit+ 12%
co2-reduction-score
CO2eq -15%
water-reduction-score
Water -62%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KoolhydraatbewustAfvallenKetogeen

Voedingswaarden

Per portie
Energie599 kcal
Koolhydraten15 g
Suiker12 g
Vet42 g
Verzadigd vet14 g
Eiwit39 g
Vezels6 g
Zout2.6 g
Allergenen informatie
Melk
Varken
Paprika
Ei
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Heekfilet met waterkerssalsa en pastinaakpuree
554 kcal
320 g groente
Koolhydraatbewust,   Afvallen
Keto Broccolisoep met basilicum-olie en spek
607 kcal
380 g groente
Koolhydraatbewust,   Ketogeen
Eierlasagne met ham en spinazie
599 kcal
200 g groente
Koolhydraatbewust,   Afvallen,   Ketogeen
Foe Yong Hai in tomatensaus
534 kcal
390 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust
Keto Thaise crispy koolsalade met tofu en pindadressing
586 kcal
275 g groente
Ketogeen,   Koolhydraatbewust