KOOLHYDRAATBEWUST Boerenkool is een typische wintergroente, die vanaf het najaar tot ongeveer eind februari verkrijgbaar is. Wist je dat er zelfs een Nationale Boerenkooldag bestaat? Op 24 oktober, want dan start officieel het boerenkoolseizoen.
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Pel en snipper de ui. Halveer de prei in de lengte, spoel onder de kraan en snijd klein. Was de boerenkool en snijd klein. Was of schil de wortel en rasp grof.
- Verwarm olie in een bakpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de prei, de boerenkool en de wortel toe en bak 8-10 minuten op een middelhoog vuur.
- Kluts het ei en schenk in de pan bij de groenten. Breng op smaak met zout en peper.
- Bak de omelet afgedekt in 8-10 minuten gaar op een laag vuur. Schud de pan regelmatig. Serveer de omelet op een bord en snijd in punten.
TIP
Voeg chilipoeder of chiliflakes toe als je van pittig houdt. Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st PreiHerkomst: Heerlijke oogst
- 200 g BoerenkoolHerkomst: De Eerste
- 1 st UiHerkomst: TVA Organics
- 150 g WortelHerkomst: Greenorganics
- 4 st EierenHerkomst: 't paradijs
- 2 el Olie
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -16%
Groente+ 130%
Vitaliteit+ 29%
CO2eq -82%
Water -82%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Koolhydraatbewust, Afvallen
Voedingswaarden
Per portieEnergie371 kcal
Koolhydraten13 g
Suiker8 g
Vet26 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit18 g
Vezels7 g
Zout0.6 g
Allergenen informatie
Ei
Vergelijkbare recepten
554 kcal
320 g groente
Koolhydraatbewust, Afvallen
607 kcal
380 g groente
Koolhydraatbewust, Ketogeen
599 kcal
200 g groente
Koolhydraatbewust, Afvallen, Ketogeen
586 kcal
275 g groente
Ketogeen, Koolhydraatbewust