Flammkuchen met chioggia bietjes feta en rucola

4,2
Gemiddelde van 13 reviews
789 kcal
280 g groente
Flammkuchen met chioggia bietjes

Onze chioggia bietjes worden geleverd door biologisch tuinbouwbedrijf De Lepelaar uit Het Rijpje in Noord-Holland. Op de boerderij verbouwt Jan Schrijver met zijn team (chioggia) bieten, kool, wortels, aardappels, postelein en verschillende soorten snijbiet. De Lepelaar is geheel biologisch-dynamisch. Dat betekent dat je rekening houdt met de aloude wetten van de natuur.

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 230 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Bak het flammkuchendeeg 3-5 minuten onderin de hete oven. Haal het deeg uit de oven en zet opzij.
  2. Schil intussen de chioggia bietjes en snijd in flinterdunne plakjes (met een mandoline, kaasschaaf of scherp mes) of rasp de bietjes grof. Pel de ui en snijd in dunne ringen.
  3. Verwarm olijfolie met azijn en honing in een steelpan (pas op voor de zure damp), haal van het vuur en leg de bietenplakjes en ui erin. Laat dit even marineren (ongeveer 5 minuten). Giet daarna de marinade weg.
  4. Verbrokkel de helft van de feta losjes over het flammkuchendeeg en beleg met de bietjes en de ui. Breng op smaak met zout en peper en bak de flammkuchen in circa 10 minuten gaar in het midden van de hete oven.
  5. Was de rucola en laat goed uitlekken. Hak de hazelnoten grof. Haal de flammkuchen uit de oven en garneer met de overgebleven feta, rucola en de hazelnoten.
TIP
Het is ook heel lekker om de hazelnoten kort te roosteren in een pan.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st FlammkuchendeegHerkomst: Flammkuchen.nl
  • 400 g Chioggia bietjesHerkomst: de Lepelaar
  • 2 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 75 g FetaHerkomst: Lactea (let op: dierlijk stremsel)
  • 100 g RucolaHerkomst: Snijderij Udea
  • 25 g HazelnotenHerkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie
  • 3 el Azijn
  • 1 tl Honing
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -10%
vegetablecounter
Groente+ 122%
vita-score
Vitaliteit+ 37%
co2-reduction-score
CO2eq -69%
water-reduction-score
Water -27%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GezinVegetarisch9 maandenEiwitrijkLekker snelSeizoenVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie789 kcal
Koolhydraten91 g
Suiker19 g
Vet34 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit25 g
Vezels14 g
Zout1.3 g
Allergenen informatie
Melk
Tarwe
Noten
Gluten
Lactose
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Aubergine-zoete aardappelsalade
700 kcal
450 g groente
Variatie,   9 maanden,   Glutenvrij,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij,   Seizoen,   Vegetarisch
Flammkuchen met gekleurde tomaatjes
699 kcal
250 g groente
Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Variatie,   Vegetarisch,   Eiwitrijk,   Lekker snel
Boerenkool stamppot met gekaramelliseerde ui
765 kcal
350 g groente
9 maanden,   Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Gezin,   Seizoen,   Variatie,   Lactosevrij
Special +€ 1,70 p.p.
Gnocchi met mini mozzarella
709 kcal
250 g groente
Specials,   Variatie,   Seizoen,   Lekker snel,   Gezin,   Vegetarisch,   9 maanden
Special +€ 4,00 p.p.
Biefstuk tagliata met Parmezaan
724 kcal
280 g groente
Variatie,   Specials,   Glutenvrij,   Lactosevrij,   Eiwitrijk,   Seizoen,   Gezin