Glutenvrije penne Bolognese met kalfsgehakt

Nog geen reviews
793 kcal
300 g groente
Glutenvrije penne Bolognese
arrow down

In goed Italiaans wordt dit recept 'Ragu alla Bolognese' genoemd, in Nederland en België hebben we het vaak over pasta Bolognese. De heilige 3-eenheid van een echte Bolognese saus bestaat uit wortel, bleekselderij en ui. Een klassieke Bolognese saus vraagt een lange bereidingstijd in verband met het stoven. Vandaag maken we een snelle variant, waarbij de meeste tijd gaat zitten in het snijden van de groenten. 'Inspired by Ralph Moorman'

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook. Schil de wortel en snijd klein. Was de bleekselderij en snijd de stengels in halve maantjes. Snijd de prei in dunne ringetjes en was grondig in een zeef onder de kraan.
  2. Verhit olie in een ruime braadpan en bak de ui, wortel, prei en bleekselderij 5 minuten op een middelhoog vuur, totdat de groenten zacht zijn. Pers de knoflook erboven uit.
  3. Bak intussen in een droge bakpan het kalfsgehakt in 5 minuten rul en schep het gehakt bij de groenten in de andere pan.
  4. Voeg de tomatenstukjes toe en roer alles goed door elkaar. Laat afgedekt 10 minuten zachtjes stoven, proef en breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper. Voeg eventueel een scheutje water (of pasta kookvocht) toe.
  5. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook voor de glutenvrije penne. Kook in 8 minuten al dente, giet daarna het water af.
  6. Serveer de penne met een flinke schep Bolognese saus.
TIP
Maak de pastasaus een dag van tevoren zodat de smaken goed kunnen intrekken. Hoe langer de saus kan pruttelen, des te lekkerder deze wordt. Ook erg lekker met verse basilicum.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st Knoflookteen
  • 250 g WortelHerkomst: Udea
  • 0.5 st BleekselderijHerkomst: Heerlijke oogst
  • 1 st PreiHerkomst: Peeters
  • 200 g KalfsgehaktHerkomst: ecofields
  • 400 g TomatenstukjesHerkomst: La Bio Idea
  • 2 tl Italiaanse kruidenHerkomst: Het blauwe huis
  • 170 g Penne (GV)Herkomst: DI IT
Zelf toevoegen
  • 2 el Bakolie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -28%
vegetablecounter
Groente+ 138%
vita-score
Vitaliteit+ 28%
co2-reduction-score
CO2eq+ 205%
water-reduction-score
Water+ 35%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GlutenvrijLactosevrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie793 kcal
Koolhydraten90 g
Suiker18 g
Vet32 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit31 g
Vezels12 g
Zout0.9 g
Allergenen informatie
Paprika
Selderij
Rund
Mais
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan