Keto Kebab met komkommer-venkelsalade ! Weinig koolhydraten
3,8
579 kcal
320 g groente
KETOGEEN De naam kebab betekent ‘gebakken vlees’ in het Perzisch. Kebab wordt gemaakt van gebraden en gekruid kalfsvlees of kip. Het wordt vaak geserveerd met een Turks broodje. Wij bereiden de kebab met een heerlijke komkommer-venkelsalade ernaast. Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten.
Bereiding (35 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Pel de knoflook en snijd fijn. Hak de koriander fijn.
- Doe het gehakt in een kom. Breng op smaak met de ras el hanout kruiden, de helft van de knoflook en de helft van de koriander en kneed dit goed door het gehakt. Neem ongeveer 50 g gehakt per stokje voor de kebab en kneed dit om het stokje heen. Heb je geen stokjes, rol er dan gehaktballetjes van.
- Pel de ui en snijd in halve ringen. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui 2 minuten. Bak het vlees met de ui in circa 8 minuten rondom bruin en gaar.
- Was de komkommer en snijd in dunne plakjes. Verwijder het groen en de kern van de venkel en snijd in flinterdunne plakjes. Doe de komkommer en venkel in een ruime kom en hussel met olijfolie, azijn, zout en peper.
- Meng de crème fraîche met de rest van de knoflook en koriander. Breng op smaak met de Italiaanse kruiden, zout en peper. Serveer de kebab spiesjes met de saus en komkommer-venkelsalade. Garneer eventueel met een paar takjes overgebleven koriander.
TIP
Het gehakt is ook erg lekker met rode peper of chilivlokken.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
- 0.5 st Verse korianderHerkomst: Herbio
- 1 tl Ras el HanoutHerkomst: Organic Flavour Company
- 200 g Gehakt H-O-HHerkomst: Future Food Group
- 1 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
- 1 st KomkommerHerkomst: Almagro
- 1 st VenkelHerkomst: Heerlijke Oogst
- 100 ml Crème fraîcheHerkomst: Weerribben Zuivel
- 2 tl Italiaanse kruiden
- 2 el Olie
- 2 el (Appel)azijn
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -3%
Groente+ 154%
Vitaliteit+ 29%
CO2eq -18%
Water -56%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Koolhydraatbewust, Ketogeen
Voedingswaarden
Per portieEnergie579 kcal
Koolhydraten10 g
Suiker9 g
Vet48 g
Verzadigd vet19 g
Eiwit24 g
Vezels6 g
Zout0.5 g
Allergenen informatie
Koriander
Rund
Paprika
Melk
Lactose
Vergelijkbare recepten
589 kcal
430 g groente
Koolhydraatbewust, Ketogeen
575 kcal
260 g groente
Afvallen, Koolhydraatbewust
618 kcal
450 g groente
Koolhydraatbewust, Afvallen