Keto Koolraaptagliatelle met tonijnsaus ! Weinig koolhydraten

Nog geen reviews
588 kcal
500 g groente
Keto Koolraaptagliatelle met tonijnsaus
arrow down

KETOGEEN Sicilië heeft een lange geschiedenis met tonijn, het is dus geen wonder dat hier veel recepten voor bestaan. Vandaag op het menu: een pastagerecht met tonijn en venkel in een heerlijke tomatensaus. In de Siciliaanse keuken vind je veel Arabische invloeden. Vandaag maken we van koolraap heerlijke koolhydraatarme tagliatelle. Mama Mia! Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Pel en snipper de ui. Was de tomaat en snijd klein. Was de venkel en snijd klein. Bewaar wat venkelgroen om het gerecht mee te garneren. Laat de tonijn uitlekken in een zeef.
  2. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui 2 minuten. Bak de venkel mee, zet het vuur hoger en schep de tomaat, tomatenstukjes en tonijn erdoor. Pel de knoflook. Breng op smaak met uitgeperste knoflook, balsamicoazijn en kaneelpoeder. Laat afgedekt 10 minuten zachtjes pruttelen. Voeg de laatste 2 minuten de crème fraîche toe aan de saus.
  3. Schil de koolraap en snijd deze in plakken van 1-2 cm, snijd of schaaf ze vervolgens met een kaasschaaf in dunne, smalle linten (of gebruik een mandoline of een scherp mes). Verhit olie in een bakpan en roerbak de koolraap linten 3-5 minuten. Breng op smaak met zout, peper en olijfolie extra vierge.
  4. Serveer de koolraaptagliatelle met een flinke schep van de saus. Garneer met wat venkelgroen.
TIP
De saus is ook heel erg lekker met venkelzaadjes en geroosterde pijnboompitjes.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st RomatomaatHerkomst: Organic Brothers
  • 1 st VenkelHerkomst: Heerlijke Oogst
  • 160 g Tonijn in olijfolieHerkomst: Fish4Ever
  • 400 g TomatenstukjesHerkomst: ekoplaza
  • 1 st Knoflookteen
  • 65 ml Crème fraîcheHerkomst: Weerribben Zuivel
  • 0.5 st KoolraapHerkomst: Smits van Oijen
Zelf toevoegen
  • 1 el Bakolie
  • 2 el Balsamicoazijn
  • 1 tl Kaneelpoeder
  • 2 el Olijfolie extra vierge
  • snufje Zout en (chili)peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -40%
vegetablecounter
Groente+ 297%
vita-score
Vitaliteit+ 24%
co2-reduction-score
CO2eq+ 8%
water-reduction-score
Water+ 328%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KoolhydraatbewustKetogeen

Voedingswaarden

Per portie
Energie588 kcal
Koolhydraten19 g
Suiker18 g
Vet42 g
Verzadigd vet11 g
Eiwit29 g
Vezels7 g
Zout1.4 g
Allergenen informatie
Melk
Lactose
Vis
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Courgetti Bolognese met gehakt
726 kcal
410 g groente
Koolhydraatbewust,   Afvallen
Gekaramelliseerde venkel met boterbonen
621 kcal
420 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust
Braziliaanse visstoof (moqueca)
520 kcal
270 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust,   Ketogeen
Keto Lasagne met aubergine en gehakt
690 kcal
200 g groente
Ketogeen,   Koolhydraatbewust
Keto Gerookte makreel met bimi en wortelpuree
602 kcal
300 g groente
Ketogeen,   Koolhydraatbewust
Keto Bloemkool risotto met een romige kaassaus
566 kcal
300 g groente
Koolhydraatbewust,   Ketogeen