Keto lasagne van spitskool en portabella ! Weinig koolhydraten

4,8
Gemiddelde van 13 reviews
572 kcal
320 g groente
Keto lasagne van spitskool en portabella

KETOGEEN Spitskool is familie van de witte kool, maar dan met een spitse vorm. Vanwege de neutrale smaak kun je eindeloos variëren. Zoals in dit recept waar het de lasagnebladen vervangt. Dit gerecht is een koolhydraatarme en verrassende variant op de gebruikelijke lasagne. Extra fijn: spitskool is een zeer gezonde groente, die bomvol vitamine C zit. Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten.

Bereiding (40 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Verwijder voorzichtig een aantal mooie bladeren van de kool (probeer daarbij de bladeren heel te houden). Je moet tenminste 2-3 lagen ermee kunnen maken. Breng een ruime pan met water aan de kook en kook/blancheer de bladeren 1 minuut. Laat daarna uitlekken in een vergiet.
  3. Snijd de overgebleven kool klein (gebruik zoveel je lekker lijkt). Roerbak de kleingesneden kool 5 minuten en voeg de tomatenstukjes toe. Breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper.
  4. Pel en snipper de ui. Veeg de portabella's schoon en snijd in dunne plakken. Verhit olie in een bakpan en bak de ui en portabella 5 minuten. Roer de crème fraîche en een klein scheutje water erdoor, proef en breng op smaak met zout en peper.
  5. Bouw de lasagne in een ovenschaal op door verschillende laagjes te maken. De geblancheerde kool bladeren gebruik je in plaats van lasagnebladen. Strooi tussen door wat geraspte kaas tussen de lagen. Ga zo door totdat alle ingrediënten zijn verwerkt.
  6. Plaats de lasagne circa 10-15 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
TIP
Dit gerecht kun je heel goed een dag eerder klaarmaken, dan wordt hij extra stevig.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 0.5 st SpitskoolHerkomst: de Eerste
  • 300 g TomatenblokjesHerkomst: Your Organic Nature
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 3 st PortabellaHerkomst: 't Paddestoelenrijk
  • 125 ml Crème fraîcheHerkomst: Weerribben Zuivel
  • 75 g Geraspte kaasHerkomst: Kaandorp
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -7%
vegetablecounter
Groente+ 154%
vita-score
Vitaliteit+ 29%
co2-reduction-score
CO2eq -41%
water-reduction-score
Water -58%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KoolhydraatbewustKetogeen

Voedingswaarden

Per portie
Energie572 kcal
Koolhydraten17 g
Suiker16 g
Vet46 g
Verzadigd vet22 g
Eiwit18 g
Vezels9 g
Zout0.9 g
Allergenen informatie
Lactose
Melk
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Courgetti Bolognese met gehakt
726 kcal
410 g groente
Koolhydraatbewust,   Afvallen
Gekaramelliseerde venkel met boterbonen
621 kcal
420 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust
Braziliaanse visstoof (moqueca)
520 kcal
270 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust,   Ketogeen
Keto Lasagne met aubergine en gehakt
690 kcal
200 g groente
Ketogeen,   Koolhydraatbewust
Keto Gerookte makreel met bimi en wortelpuree
602 kcal
300 g groente
Ketogeen,   Koolhydraatbewust
Keto Bloemkool risotto met een romige kaassaus
566 kcal
300 g groente
Koolhydraatbewust,   Ketogeen