Keto Maaltijdsalade met gepocheerd ei met gegrilde groenten

Nog geen reviews
500 kcal
0 g groente
Keto Maaltijdsalade met gepocheerd ei
arrow down

Vandaag een maaltijdsalade op het menu met gegrilde groenten en gepocheerde eieren. Eieren pocheren is erg leuk om te doen. Het ziet er mooi uit en het geeft een heerlijk romige smaak aan je salade. Bij een gepocheerd ei blijft het eiwit en eigeel beide zacht van structuur: ideaal om een gerecht net even wat smeuïger te maken! Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten.

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne reepjes. Was de aubergine en courgette en snijd in de lengte in dunne plakken. Snijd de plakken vervolgens in 3 stukken. Was de sla, laat goed uitlekken en snijd klein. Pel de knoflook.
  2. Doe de paprika, aubergine en courgette in een kom, druppel de helft van de olijfolie erover en pers de knoflook erboven uit. Meng met je handen zodat alle groenten bedekt zijn met olie.
  3. Verhit een grillpan en gril de groenten totdat ze zwarte strepen krijgen en vocht afgeven. Leg de groenten daarna op een (warm) bord en dek af met aluminiumfolie. Heb je geen grillpan, dan kun je de groenten ook bakken in een gewone bakpan of in de oven.
  4. Breng in een steelpan water met azijn tegen de kook aan. Maak met een lepel een draaikolk in het water en breek in het midden van deze draaikolk het ei. Laat het ei 3 minuten pocheren, zorg ervoor dat het water niet kookt. Schep het ei vervolgens met een schuimspaan voorzichtig vanuit de pan in een bakje met koud water. Leg het ei dan op keukenpapier om uit te lekken. Pocheer alle eieren een voor een op dezelfde manier.
  5. Hussel de sla en gegrilde groenten goed door elkaar, besprenkel met de rest van de olijfolie en garneer met de zadenmix en gepocheerde eieren.
TIP
Heb je geen tijd of zin om de eieren te pocheren? Kook ze dan in een pan met heet water circa 6 minuten.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Rode paprikaHerkomst: Frank de Koning
  • 1 st AubergineHerkomst: Ecoveg
  • 1 st CourgetteHerkomst: Agrihand
  • 1 st Groene eikenbladslaHerkomst: Biogarden
  • 1 st Knoflookteen
  • 3 st EiHerkomst: 't paradijs
  • 25 g ZadenmixHerkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 3 el Olijfolie
  • el Azijn
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -3%
vegetablecounter
Groente -100%
vita-score
Vitaliteit+ 43%
co2-reduction-score
CO2eq -22%
water-reduction-score
Water -7%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KoolhydraatbewustKetogeen

Voedingswaarden

Per portie
Energie500 kcal
Koolhydraten19 g
Suiker17 g
Vet37 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit19 g
Vezels8 g
Zout0.4 g
Allergenen informatie
Noten
Paprika
Ei
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Courgetti Bolognese met gehakt
726 kcal
410 g groente
Koolhydraatbewust,   Afvallen
Gekaramelliseerde venkel met boterbonen
621 kcal
420 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust
Braziliaanse visstoof (moqueca)
520 kcal
270 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust,   Ketogeen
Keto Lasagne met aubergine en gehakt
690 kcal
200 g groente
Ketogeen,   Koolhydraatbewust
Keto Gerookte makreel met bimi en wortelpuree
602 kcal
300 g groente
Ketogeen,   Koolhydraatbewust
Keto Bloemkool risotto met een romige kaassaus
566 kcal
300 g groente
Koolhydraatbewust,   Ketogeen