Keto Spruitjessalade met Parmezaanse kaas en pijnboompitten ! Weinig koolhydraten

4,3
Gemiddelde van 3 reviews
563 kcal
250 g groente
Keto Spruitjessalade met Parmezaanse kaas en pijnboompitten
arrow down

KETOGEEN Spruitjes zijn de okselknoppen van de spruitkool. Meestal worden spruitjes gekookt, maar je kunt ze ook bakken, wokken, stoven of stomen. Je moet ze zeker niet te lang koken, want dan werk je het ontstaan van de beruchte ‘spruitjeslucht’ in de hand. Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten.

Bereiding (20 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Rooster de pijnboompitten in een droge bakpan lichtbruin en leg ze daarna opzij.
  2. Pel en snipper de ui. Verhit een derde van de olie in dezelfde pan van de pijnboompitten en bak de ui 5 minuten op een middelhoog vuur.
  3. Maak intussen de spruitjes schoon door de onderkant en lelijke blaadjes te verwijderen en snijd ze in dunne plakjes met een mandoline of scherp mes. Doe de spruitjes bij de ui in de pan, zet het vuur wat hoger en bak ongeveer 5 minuten. Laat afkoelen tot lauwwarm en kruid met peper en zout.
  4. Was de limoen, rasp de schil en pers het sap eruit. Was de peterselie en snijd fijn. Meng de limoenrasp en -sap, peterselie en de resterende eetlepels olie en breng op smaak met zout en peper.
  5. Schaaf de Parmezaanse kaas, zodat er flakes ontstaan. Verdeel de spruitjes over de borden en schenk de dressing erover. Werk af met de geroosterde pijnboompitten en Parmezaanse kaas flakes.
TIP
Voeg chilivlokken toe aan de dressing als je van pittig houdt.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 25 g Pijnboompitten Herkomst: IDorganics
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 500 g SpruitjesHerkomst: biosonn
  • 1 st LimoenHerkomst: Fair trasa
  • 0.5 st Verse peterselieHerkomst: Herbio
  • 70 g Parmezaanse kaasHerkomst: st Anna
Zelf toevoegen
  • 3 el Olie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -19%
vegetablecounter
Groente+ 98%
vita-score
Vitaliteit+ 43%
co2-reduction-score
CO2eq -65%
water-reduction-score
Water -66%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KoolhydraatbewustKetogeen

Voedingswaarden

Per portie
Energie563 kcal
Koolhydraten20 g
Suiker7 g
Vet40 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit24 g
Vezels10 g
Zout0.9 g
Allergenen informatie
Melk
Lactose
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Courgetti Bolognese met gehakt
726 kcal
410 g groente
Koolhydraatbewust,   Afvallen
Gekaramelliseerde venkel met boterbonen
621 kcal
420 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust
Braziliaanse visstoof (moqueca)
520 kcal
270 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust,   Ketogeen
Keto Lasagne met aubergine en gehakt
690 kcal
200 g groente
Ketogeen,   Koolhydraatbewust
Keto Gerookte makreel met bimi en wortelpuree
602 kcal
300 g groente
Ketogeen,   Koolhydraatbewust
Keto Bloemkool risotto met een romige kaassaus
566 kcal
300 g groente
Koolhydraatbewust,   Ketogeen