Kikkererwten frittata met Légumaise ! Weinig koolhydraten

4,0
Gemiddelde van 4 reviews
59 kcal
350 g groente
Kikkererwten frittata met Légumaise
arrow down

KOOLHYDRAATBEWUST Vandaag een tof recept gemaakt met inspiratie uit de Indiase keuken. Supermakkelijk en in no-time op tafel. Het recept zit stiekem boordevol met groenten, fijn voor je portie dagelijkse gezondheid. Een frittata lijkt op onze boerenomelet, maar dan meer gevuld. Het is ook leuk om eens te variëren met andere groenten.

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met een klein laagje water aan de kook. Was de broccoli, snijd in kleine roosjes en de stronk in dobbelsteentjes. Kook of stoom in 5 minuten beetgaar en giet vervolgens het water af.
  2. Pel en snipper de ui. Was de tomaat en snijd klein. Schil en rasp de kurkuma. Let op: kurkuma geeft erg af aan je handen! Was de spinazie, laat goed uitlekken en snijd klein.
  3. Verhit olie in een ruime bakpan en fruit de ui en kurkuma in 2 minuten glazig. Doe de kleingesneden spinazie erbij en bak kort mee. Roer de tomaat en broccoli erdoor. Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan en voeg toe aan de pan.
  4. Klop de eieren met de helft van de Légumaise los in een kom. Breng op smaak met kerriepoeder, zout en (chili)peper en schenk het eimengsel in de pan. Schud de pan heen en weer en laat afgedekt op een laag vuur garen totdat het eimengsel volledig gestold is (dit duurt ongeveer 15 minuten). Schud de pan regelmatig zodat de frittata niet aanbakt.
  5. Verdeel de overgebleven Légumaise over de frittata en snijd in punten.
TIP
Je kunt ook alle ingrediënten in een vuurvaste schaal doen en in de oven garen. Je kunt de Légumaise ook verwarmen en de kikkererwten krokant bakken.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st BroccoliHerkomst: Bruinsma
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 2 st TomaatHerkomst: Organic Brothers
  • 1 tl Kurkuma, rasp
  • 100 g SpinazieHerkomst: Biobrothers
  • 200 g Kikkererwten Herkomst: Machandel
  • 4 st EiHerkomst: 't paradijs
  • 100 g Légumaise Herkomst: Ekomenu, Frank Fol
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • 1 tl Kerriepoeder
  • snufje Zout en (chili)peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -10%
vegetablecounter
Groente+ 178%
vita-score
Vitaliteit+ 26%
co2-reduction-score
CO2eq -69%
water-reduction-score
Water -65%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KoolhydraatbewustAfvallen

Voedingswaarden

Per portie
Energie59 kcal
Koolhydraten27 g
Suiker10 g
Vet35 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit27 g
Vezels14 g
Zout2 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Selderij
Ei
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Courgetti Bolognese met gehakt
726 kcal
410 g groente
Koolhydraatbewust,   Afvallen
Gekaramelliseerde venkel met boterbonen
621 kcal
420 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust
Braziliaanse visstoof (moqueca)
520 kcal
270 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust,   Ketogeen
Keto Lasagne met aubergine en gehakt
690 kcal
200 g groente
Ketogeen,   Koolhydraatbewust
Keto Gerookte makreel met bimi en wortelpuree
602 kcal
300 g groente
Ketogeen,   Koolhydraatbewust
Keto Bloemkool risotto met een romige kaassaus
566 kcal
300 g groente
Koolhydraatbewust,   Ketogeen