Krans met vegan mozzarella, gepofte biet een zachte venkelsalade en olijvencrunch

Nog geen reviews
282 kcal
250 g groente
Krans met vegan mozzarella, gepofte biet
arrow down

Een perfect voorgerecht voor de kerstdagen. De aardse smaak van de gepofte bietjes combineren ultiem met het frisse van de venkel. On top: smeuïge vegan mozzarella. Krokante olijven voor de crunch: restaurantstijl voor thuis!

Bereiding (120 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 120 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Laat de olijven uitlekken, dep droog en hak ze grof. Verdeel de olijven over de bakplaat en bak 2 uur in de oven. Verhoog de temperatuur van de oven tot 180 ºC en bak nog ongeveer 15-20 minuten totdat ze helemaal krokant zijn. Let wel goed op, ovens zijn verschillend, dus controleer tussentijds.
  2. Pak de chioggia bieten in aluminiumfolie, besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Leg de bieten op de bakplaat bij de olijven en laat ze 1,5-2 uur poffen.
  3. Pel de rode ui en snijd in ringen. Snijd de venkel in dunne reepjes. Hak de dille. Verwarm de azijn samen met de agavesiroop, water, peper en zout en roer tot de agavesiroop is opgelost. Leg de rode ui, venkel en de helft van de dille in een schaaltje en giet het azijnmengsel er warm overheen. Zet minimaal 1 uur opzij. Zeef daarna de groenten boven een steelpan, leg de groenten opzij en kook het zoetzuur in tot de helft.
  4. Schil de gepofte bietjes en snijd in partjes of blokjes. Meng met het ingekookte zoetzuur, limoensap, peper en zout. Was de veldsla en laat uitlekken.
  5. Meng de overgebleven dille door de veldsla en leg deze als een krans op de borden. Verdeel de ingelegde ui en venkel, samen met de gepofte bietjes en vegan mozzarellla erover en werk af met de krokante olijven.
TIP
De olijvencrunch en de bietjes kun je prima een dag van tevoren maken, net zoals de ingelegde venkel en ui. Dat scheelt tijd.

Biologische ingrediënten

2 pers.
4 pers.
6 pers.
8 pers.
  • 125 g Zwarte olijvenHerkomst: Marqt
  • 200 g Chioggia bietjesHerkomst: de Lepelaar
  • 1 st VenkelHerkomst: Heerlijke Oogst
  • 1 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 5 st Verse dilleHerkomst: Herbio
  • 100 g Veldsla
  • 1 st LimoenHerkomst: Fair trasa
  • 200 g Vegan mozzarellaHerkomst: Zuger
  • 1 st Persoonlijke nootHerkomst: Ekomenu
  • 1 st Receptkaarten VeganHerkomst: Ekomenu
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie
  • 4 el (Witte wijn)azijn
  • 100 ml Water
  • 4 tl Agavesiroop
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -12%
vegetablecounter
Groente+ 98%
vita-score
Vitaliteit+ 23%
co2-reduction-score
CO2eq -90%
water-reduction-score
Water -62%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GlutenvrijVeganVariatieSpecials9 maandenGezinSeizoenVegetarisch

Voedingswaarden

Per portie
Energie282 kcal
Koolhydraten16 g
Suiker8 g
Vet22 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit4 g
Vezels6 g
Zout1.1 g
Allergenen informatie
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan