Linzensalade met geroosterde bloemkool parelgerst en Légumaise

Nog geen reviews
685 kcal
240 g groente
Linzensalade met geroosterde bloemkool
arrow down

Het biodynamische keurmerk Demeter staat voor de puurste vorm van landbouw. Alleen van gezonde akkers kun je immers vitale linzen oogsten. Met veelvuldige teeltwisselingen en voedzame mest van eigen vee zorgen Demeterboeren voor een rijk en gevarieerd bodemleven in de volle grond. Kruidenrijke zomen rondom de Franse en Italiaanse akkers trekken insecten aan die de groei en bloei van de bruine linzen helpen bevorderen. Demeterboeren zijn de ware rentmeesters van onze aarde: ze gebruiken biodiversiteit in plaats van die te bestrijden. In samenwerking met Frank Fol de Groentekok®

Bereiding (40 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier of gebruik een ruime ovenschaal.
  2. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de parelgerst in een zeef onder de kraan en kook in 20 minuten beetgaar. Giet het water af en laat even uitdampen.
  3. Verwijder intussen de bladeren van de bloemkool en snijd in schijven of in roosjes. Schil de kurkuma en rasp fijn (let op kurkuma geeft erg af aan je handen). Meng de kurkuma met de helft van de olie, garam masala kruiden, zout en peper en verdeel over de bloemkool. Bak de bloemkool 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Pel en snipper intussen de sjalot heel fijn. Was de koriander en snijd grof. Pers de citroen uit. Meng de resterende olie met de sjalot, koriander en het citroensap. Spoel de linzen in een zeef onder de kraan en laat heel goed uitlekken. Meng de linzen met de frisse citroendressing en breng op smaak met zout en (chili)peper.
  5. Verdeel de parelgerst en de linzensalade over de borden en leg de bloemkool erop. Maak af met de cashewnoten en een flinke lepel Légumaise.
TIP
Je kunt ook een beetje citroenrasp van de schil gebruiken.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 130 g ParelgerstHerkomst: Greenage
  • 1 st BloemkoolHerkomst: Nieuweboer
  • 2 tl Verse kurkuma
  • 1 tl Garam MasalaHerkomst: Het blauwe huis
  • 1 st SjalotHerkomst: TVA Organics
  • 5 g Verse korianderHerkomst: Herbio
  • 0.5 st CitroenHerkomst: Campisi
  • 200 g LinzenHerkomst: Luna e Terra
  • 150 g Légumaise kokos rode curryHerkomst: Ekomenu - Frank Fol
  • 25 g CashewnotenHerkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 3 el Olie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -101%
vegetablecounter
Groente+ 90%
vita-score
Vitaliteit+ 37%
co2-reduction-score
CO2eq -46%
water-reduction-score
Water+ 641%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GezinVegetarischSpecialsVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie685 kcal
Koolhydraten69 g
Suiker10 g
Vet34 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit18 g
Vezels16 g
Zout1.9 g
Allergenen informatie
Gluten
Peulvruchten
Selderij
Noten
Koriander
Tarwe
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Aubergine-zoete aardappelsalade
700 kcal
450 g groente
Variatie,   9 maanden,   Glutenvrij,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij,   Seizoen,   Vegetarisch
Flammkuchen met gekleurde tomaatjes
699 kcal
250 g groente
Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Variatie,   Vegetarisch,   Eiwitrijk,   Lekker snel
Boerenkool stamppot met gekaramelliseerde ui
765 kcal
350 g groente
9 maanden,   Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Gezin,   Seizoen,   Variatie,   Lactosevrij
Special +€ 1,70 p.p.
Gnocchi met mini mozzarella
709 kcal
250 g groente
Specials,   Variatie,   Seizoen,   Lekker snel,   Gezin,   Vegetarisch,   9 maanden
Special +€ 4,00 p.p.
Biefstuk tagliata met Parmezaan
724 kcal
280 g groente
Variatie,   Specials,   Glutenvrij,   Lactosevrij,   Eiwitrijk,   Seizoen,   Gezin