Mais-meergranen pannenkoeken met spinazie en tomaatjes

Nog geen reviews
704 kcal
0 g groente
Mais-meergranen pannenkoeken
arrow down

Vandaag eten we pannenkoeken op basis van een 6 granen pannenkoekenmix, hiermee maak je een heerlijk pannenkoekenbeslag volgens oud-Hollands recept. Het graan is op ambachtelijke wijze gemalen tussen molenstenen en de ingrediënten zijn afkomstig van biologische landbouw. De combinatie met mais, spinazie en cherrytomaatjes zorgen voor een heerlijke, voedzame maaltijd voor jong en oud.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 160 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier (of gebruik een ovenschaal). Was de cherrytomaatjes, halveer ze en spreid uit over de bakplaat. Plaats de tomaatjes voor 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, totdat ze rimpelig worden.
  2. Klop een beslag van de pannenkoekmix, ei, melk en een snuf zout. Spoel de mais in een zeef af onder de kraan en maal met je keukenmachine grof (of gebruik een staafmixer). Bewaar wat maiskorrels om de pannenkoeken mee te garneren. Was de spinazie in een vergiet onder de kraan. Snijd de helft van de spinazie grof en meng dit samen met de gepureerde mais door het beslag.
  3. Verhit bakolie in een koekenpan en bak de pannenkoeken lichtbruin en gaar (of gebruik twee pannen, dan gaat het bakken 2 keer zo snel). Bak per persoon tenminste twee pannenkoeken, leg ze op een warm bord en dek af met aluminiumfolie of een deksel.
  4. Pel de knoflook en snijd fijn. Verhit bakolie in een koekenpan en fruit de knoflook 2 minuten. Voeg vlak voor het serveren de rest van de spinazie toe en roerbak een halve minuut op een hoog vuur. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Serveer per persoon 2 pannenkoeken en beleg deze met de spinazie. Garneer met de mais en serveer de geroosterde cherrytomaatjes ernaast.
TIP
Je kunt de pannenkoeken ook warm houden in de oven bij de tomaatjes. Ook erg lekker met bosui.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 250 g CherrytomaatjesHerkomst: balcon de nijar
  • 150 g Pannenkoekmix meergranenHerkomst: joannusmolen
  • 2 st EiHerkomst: bio meerwaarde
  • 200 g MaisHerkomst: Machandel
  • 100 g SpinazieHerkomst: beleaf
  • 1 st Knoflookteen
Zelf toevoegen
  • 300 ml Melk
  • 3 el Bakolie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -12%
vegetablecounter
Groente -100%
vita-score
Vitaliteit+ 26%
co2-reduction-score
CO2eq -71%
water-reduction-score
Water -79%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
SeizoenVegetarisch9 maandenVariatieGezin

Voedingswaarden

Per portie
Energie704 kcal
Koolhydraten76 g
Suiker16 g
Vet33 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit23 g
Vezels8 g
Zout0.9 g
Allergenen informatie
Tarwe
Ei
Gluten
Lactose
Mais
Melk
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Aubergine-zoete aardappelsalade
700 kcal
450 g groente
Variatie,   9 maanden,   Glutenvrij,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij,   Seizoen,   Vegetarisch
Flammkuchen met gekleurde tomaatjes
699 kcal
250 g groente
Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Variatie,   Vegetarisch,   Eiwitrijk,   Lekker snel
Boerenkool stamppot met gekaramelliseerde ui
765 kcal
350 g groente
9 maanden,   Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Gezin,   Seizoen,   Variatie,   Lactosevrij
Special +€ 1,70 p.p.
Gnocchi met mini mozzarella
709 kcal
250 g groente
Specials,   Variatie,   Seizoen,   Lekker snel,   Gezin,   Vegetarisch,   9 maanden
Special +€ 4,00 p.p.
Biefstuk tagliata met Parmezaan
724 kcal
280 g groente
Variatie,   Specials,   Glutenvrij,   Lactosevrij,   Eiwitrijk,   Seizoen,   Gezin