Oosterse risotto met tempehspiesjes en aubergine

Nog geen reviews
614 kcal
300 g groente
Oosterse risotto met tempehspiesjes

Tempeh is een vleesvervanger dat origineel van het Indonesische eiland Java komt. Tempeh wordt gemaakt van gefermenteerde sojabonen. Het neemt andere smaken erg makkelijk op en is daarom goed te gebruiken in verschillende gerechten. In dit gerecht marineren we de tempeh in een sausje van sojasaus, honing en sambal en serveren we het met een oosterse risotto.

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Snijd de tempeh in kleine blokjes van 1x1 cm. Veeg de champignons schoon en snijd doormidden. Maak een marinade van de sojasaus (of tamari), honing (of siroop), wat koriander en sambal en marineer de tempeh en champignons 10-15 minuten.
  2. Breng een pan met het water en groentebouillontablet aan de kook. Pel en snipper de sjalot.
  3. Verhit olie in een bakpan en fruit de sjalot 2 minuten. Voeg de risotto toe en bak 2 minuten mee. Schenk de bouillon erbij totdat de risotto net onder water staat. Roer regelmatig en laat de risotto de bouillon opnemen. Herhaal dit totdat al het water is opgenomen en de risotto beetgaar is. Dit duurt ongeveer 25 minuten. Zet eventueel het vuur wat hoger als de risotto te vochtig blijft of voeg wat water toe als de risotto te droog is.
  4. Was de aubergine en snijd in kleine blokjes. Verhit olie in een bakpan en roerbak de aubergine bruin en gaar. Snijd de koriander klein en bak 1 minuut mee. Breng op smaak met zout en (chili)peper en schep door de risotto.
  5. Maak spiesjes van de tempeh en champignons (Geen prikkertjes in huis? Je kunt de tempeh en champignons ook los bakken). Verhit olie in een bakpan en bak de spiesjes rondom bruin en gaar. Schenk eventueel de overgebleven marinade erbij.
  6. Serveer de oosterse risotto met de tempehspiesjes.
TIP
Je kunt de tempeh ook even voorkoken voor een zachtere smaak.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 150 g TempehHerkomst: yakso 300 g
  • 150 g ChampignonsHerkomst: proef
  • 3 st SjalotHerkomst: TVA Organics
  • 1 st AubergineHerkomst: Ecoveg
  • 130 g RisottoHerkomst: yon
  • 0.5 st Verse koriander, potHerkomst: herbio
Zelf toevoegen
  • 2 el Sojasaus (of tamari)
  • 1 tl Honing of siroop
  • 1 tl Sambal
  • 450 ml Water
  • 2 el Bakolie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -18%
vegetablecounter
Groente+ 138%
vita-score
Vitaliteit+ 33%
co2-reduction-score
CO2eq -70%
water-reduction-score
Water -89%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GezinSeizoen9 maandenLactosevrijVariatieGlutenvrijVeganVegetarischEiwitrijk

Voedingswaarden

Per portie
Energie614 kcal
Koolhydraten67 g
Suiker9 g
Vet24 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit28 g
Vezels14 g
Zout1.8 g
Allergenen informatie
Koriander
Sojabonen
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Gevulde courgette met parelcouscous
717 kcal
430 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Lactosevrij,   Variatie
Special +€ 1,30 p.p.
Flammkuchen met rauwe ham
703 kcal
300 g groente
Variatie,   Eiwitrijk,   Lekker snel,   Specials,   Seizoen,   Gezin