Spaghetti met geroosterde pompoen en walnoot-salie-pesto

4,3
Gemiddelde van 29 reviews
862 kcal
350 g groente
Spaghetti met geroosterde pompoen

Ingrediënten die een ultieme smaakpartner hebben, zijn er vele. Maar de combinatie van pompoen, salie en walnoot is wel echt één van de betere. Zij brengen de beste smaak in elkaar naar boven en met een beetje extra liefde van onze boeren, onze chefs en jou, is dit een ideaal recept voor gure dagen.

Bereiding (40 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven op 220 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de pompoen in dunne parten of stukken, verwijder de zaadlijsten en leg op de bakplaat. Besprenkel met olijfolie, paprikapoeder, peper en zout en rooster 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook voor de volkoren spaghetti. Kook in 8 minuten al dente. Giet daarna het water af en vang een beetje kookvocht op.
  3. Pel de ui en snijd in parten. Verwarm olie in een bakpan en fruit de ui 2-3 minuten. Voeg de tomatenstukjes toe en stoof nog een paar minuten. Maak op smaak met zout en peper.
  4. Pluk de salieblaadjes van de steeltjes. Pel de knoflook. Hak tweederde van de salie en de helft van de walnoten in een hakmolen (of vijzel). Voeg de knoflook, uitgeperste citroen en olijfolie extra vierge toe en mix goed door elkaar tot een pesto. Proef en breng op smaak met peper en zout.
  5. Meng de tomatensaus met de spaghetti. Schep de geroosterde pompoen in zijn geheel door de spaghetti (of pureer met een scheutje pasta kookvocht tot een gladde saus). Verdeel de walnoot-salie-pesto en de overgebleven walnoten en blaadjes salie erover.
TIP
Als je de pompoen een paar minuten in zijn geheel kookt in een pan met water, kun je 'm makkelijk snijden.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Pompoen
  • 2 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 200 g TomatenblokjesHerkomst: Your Organic Nature
  • 200 g Volkoren spaghetti Herkomst: Van der Moolen Food group
  • 0.5 st Verse salieHerkomst: Herbio
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 50 g WalnotenHerkomst: YON
  • 0.5 st CitroenHerkomst: Campisi
Zelf toevoegen
  • 3 el Olijfolie extra vierge
  • 1 tl Paprikapoeder
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -33%
vegetablecounter
Groente+ 178%
vita-score
Vitaliteit+ 72%
co2-reduction-score
CO2eq -78%
water-reduction-score
Water -47%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GezinVegan9 maandenVegetarischLactosevrijSeizoenVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie862 kcal
Koolhydraten84 g
Suiker10 g
Vet35 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit20 g
Vezels17 g
Zout0.03 g
Allergenen informatie
Gluten
Noten
Tarwe
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Aubergine-zoete aardappelsalade
700 kcal
450 g groente
Variatie,   9 maanden,   Glutenvrij,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij,   Seizoen,   Vegetarisch
Flammkuchen met gekleurde tomaatjes
699 kcal
250 g groente
Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Variatie,   Vegetarisch,   Eiwitrijk,   Lekker snel
Boerenkool stamppot met gekaramelliseerde ui
765 kcal
350 g groente
9 maanden,   Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Gezin,   Seizoen,   Variatie,   Lactosevrij
Special +€ 1,70 p.p.
Gnocchi met mini mozzarella
709 kcal
250 g groente
Specials,   Variatie,   Seizoen,   Lekker snel,   Gezin,   Vegetarisch,   9 maanden
Special +€ 4,00 p.p.
Biefstuk tagliata met Parmezaan
724 kcal
280 g groente
Variatie,   Specials,   Glutenvrij,   Lactosevrij,   Eiwitrijk,   Seizoen,   Gezin