Stamppot met lentegroenten en kalfschipolata

Nog geen reviews
622 kcal
260 g groente
Stamppot met lentegroenten
arrow down

Bij een stamppot denken we al snel aan de winter, maar een stamppotje is ook erg lekker in de lente! Deze stamppot is fris en knapperig dankzij de rucola en radijsjes. Radijsjes zijn rauw erg lekker als snack. Ze bevatten weinig koolhydraten en zijn rijk aan vezels, vitamine C, kalium, calcium en magnesium. Daarnaast wordt radijs gezien als een goede bron van antioxidanten. Antioxidanten zijn goed voor onze stofwisseling en bieden bescherming tegen beschadiging van onze lichaamscellen. 'Inspired by Ralph Moorman'

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels, snijd in stukken en kook in circa 20 minuten gaar. Giet daarna het water af (vang wat kookvocht op).
  2. Pel de ui en snijd in halve ringen. Was de tomaat en snijd klein. Snijd de radijsjes los van het blad. Was en snijd in plakjes of kwarten. Was de rucola in een zeef onder de kraan, laat uitlekken en snijd kleiner.
  3. Verhit olie in een bakpan en bak de chipolataworstjes samen met de ui in circa 10 minuten rondom bruin en gaar.
  4. Stamp de aardappels met wat kookvocht tot een puree en schep de tomaat, radijsjes en rucola erdoor. Doe de deksel op de pan en zet de pan nog even opzij zodat de groenten kunnen slinken. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  5. Serveer de lentestamppot met de chipolata en gebakken ui.
TIP
Ook erg lekker met zongedroogde tomaatjes. Je kunt het blad van biologische radijsjes ook prima eten.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 500 g Aardappels, zachtkokendHerkomst: Nieuwe oogst
  • 2 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 2 st TomaatHerkomst: Organic Brothers
  • 1 bosje RadijsHerkomst: Be-leaf
  • 50 g RucolaHerkomst: Snijderij Udea
  • 200 g KalfschipolataHerkomst: ecofields
Zelf toevoegen
  • 2 el Bakolie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -2%
vegetablecounter
Groente+ 106%
vita-score
Vitaliteit+ 21%
co2-reduction-score
CO2eq+ 55%
water-reduction-score
Water -44%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Gezin9 maandenVariatieGlutenvrijSeizoenLactosevrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie622 kcal
Koolhydraten57 g
Suiker10 g
Vet30 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit26 g
Vezels8 g
Zout1.6 g
Allergenen informatie
Koriander
Rund
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Gevulde courgette met parelcouscous
717 kcal
430 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Lactosevrij,   Variatie
Special +€ 1,30 p.p.
Flammkuchen met rauwe ham
703 kcal
300 g groente
Variatie,   Eiwitrijk,   Lekker snel,   Specials,   Seizoen,   Gezin