Tarte tatin van cherrytomaatjes rode ui en pijnboompitjes
Nog geen reviews
667 kcal
240 g groente
Tarte tatin is Frans voor omgekeerde taart. De Franse versie is met appel maar wij maken een hartige versie met cherrytomaten, rode ui en pijnboompitjes. Pijnboompitten zijn de zaden van een pijnboom (een soort dennenboom). De pitten hebben een hard schilletje en zitten verstopt in de pijnappels. Ze zijn meestal erg duur omdat de oogst arbeidsintensief is en de bomen langzaam groeien. Bovendien heb je heel wat pijnappels nodig voordat je een kilo pitten hebt. 'In samenwerking met Lisa Steltenpool'
Bereiding (35 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 220 °C.
- Pel de ui en snijd in halve ringen. Pel en snipper de knoflook. Verhit olie in een bakpan en fruit en knoflook 2 minuten op een laag vuur. Schenk de balsamicoazijn erbij en laat 5 minuten op een middelhoog vuur sudderen tot de balsamicoazijn stroperig is. Breng op smaak met zout en peper. Pel de knoflook en snijd fijn.
- Was en halveer de cherrytomaatjes. Vet een springvorm of platte ovenschaal in met olie. Verdeel de cherrytomaten over de bodem met het snijvlak naar beneden. Schep het uimengsel erover/ertussen. Rol het bladerdeeg uit en snijd in een royale ronde lap (iets groter dan de springvorm). Dek de cherrytomaten af met de lap en stop de zijkanten in. Bak 15-20 minuten in de hete oven.
- Bak ondertussen de pijnboompitten in een droge bakpan in 5 minuten goudbruin. Was de sla, laat heel goed uitlekken en scheur of snijd klein.
- Plaats een plat bord op de bovenzijde van de springvorm en draai de taart snel om. Bestrooi de tarte tatin met de pijnboompitjes en serveer de sla ernaast.
TIP
Maak een lekkere sladressing van mosterd, honing en olijfolie extra vierge. Van het overgebleven bladerdeeg kun je lekkere deeg-hapjes maken in de oven.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 2 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
- 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
- 300 g Cherry tomatenHerkomst: Albabio
- 1 st BladerdeegHerkomst: Donaustrudel
- 25 g PijnboompitjesHerkomst: IDorganics
- 1 st Rode eikenbladslaHerkomst: Heerlijke oogst
- 1 st Tortilla wraps extra vezelsHerkomst: Amaizin
- 1 el Bakolie
- 2 el Balsamicoazijn
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -19%
Groente+ 90%
Vitaliteit+ 37%
CO2eq -68%
Water -81%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Variatie, Lactosevrij, Vegetarisch, Vegan, 9 maanden, Gezin
Voedingswaarden
Per portieEnergie667 kcal
Koolhydraten78 g
Suiker10 g
Vet26 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit24 g
Vezels11 g
Zout1.2 g
Allergenen informatie
Tarwe
Gluten
Vergelijkbare recepten
743 kcal
250 g groente
9 maanden, Variatie, Gezin, Seizoen, Lekker snel, Eiwitrijk
754 kcal
420 g groente
Lactosevrij, Variatie, Vegan, Afvallen, Vegetarisch, 9 maanden, Seizoen, Glutenvrij, Gezin
741 kcal
360 g groente
9 maanden, Variatie, Gezin, Vegetarisch, Lactosevrij, Seizoen, Lekker snel, Eiwitrijk
714 kcal
290 g groente
Lekker snel, Seizoen, 9 maanden, Vegan, Gezin, Lactosevrij, Vegetarisch, Variatie
683 kcal
310 g groente
Vegan, Vegetarisch, 9 maanden, Variatie, Lekker snel, Lactosevrij
804 kcal
340 g groente
Variatie, Gezin, Lactosevrij, Vegetarisch, Seizoen, Lekker snel, Eiwitrijk, 9 maanden
723 kcal
240 g groente
Variatie, Eiwitrijk, Lekker snel, Specials, Gezin