Toscaanse groente-bonensoep met oude kaas ! Weinig koolhydraten

4,5
Gemiddelde van 6 reviews
546 kcal
260 g groente
Toscaanse groente-bonensoep met oude kaas

KOOLHYDRAATBEWUST Vandaag een heerlijke Italiaanse soep uit de regio Toscane op het menu, ook wel ribollita genoemd. In een traditionele ribollita zit palmkool, maar wij geven er een Hollandse twist aan en vervangen de palmkool door boerenkool. Buon appetito!

Bereiding (20 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Bereid de bouillon. Pel en snipper de ui en knoflook. Schil de wortel en snijd klein. Verwarm ruim olie in een soeppan en fruit de ui, knoflook en wortel een aantal minuten op een laag vuur. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Temper daarna het vuur.
  2. Spoel de bonen in een zeef onder de kraan. Voeg de bonen en cherrytomaten in tomatensaus toe aan de soep. Breng op smaak met Italiaanse kruiden en peper. Laat de soep 10 minuten afgedekt heel zachtjes koken.
  3. Was intussen de boerenkool, verwijder eventueel de harde nerven. Voeg de boerenkool toe aan de soep en kook een paar minuten mee.
  4. Serveer de soep in mooie kommen en strooi de oude kaas erover. Maak af met de verse basilicum.
TIP
De harde nerven van de boerenkool kun je eventueel heel fijn snijden, opbakken in een bakpan en aan de soep toevoegen.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 300 g WortelHerkomst: Udea
  • 200 g Witte bonenHerkomst: Your organic nature
  • 400 g Cherrytomaten in sausHerkomst: La Bio Idea
  • 250 g BoerenkoolHerkomst: Solid
  • 50 g Geraspte oude kaasHerkomst: Kaandorp
  • 0.5 st Verse basilicumHerkomst: Herbio
Zelf toevoegen
  • 300 ml Bouillon
  • 3 el Olie
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • snufje Peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -3%
vegetablecounter
Groente+ 106%
vita-score
Vitaliteit+ 24%
co2-reduction-score
CO2eq -51%
water-reduction-score
Water -47%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KoolhydraatbewustAfvallen

Voedingswaarden

Per portie
Energie546 kcal
Koolhydraten36 g
Suiker12 g
Vet32 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit22 g
Vezels15 g
Zout0.9 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Melk
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Courgetti Bolognese met gehakt
726 kcal
410 g groente
Koolhydraatbewust,   Afvallen
Gekaramelliseerde venkel met boterbonen
621 kcal
420 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust
Braziliaanse visstoof (moqueca)
520 kcal
270 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust,   Ketogeen
Keto Lasagne met aubergine en gehakt
690 kcal
200 g groente
Ketogeen,   Koolhydraatbewust
Keto Gerookte makreel met bimi en wortelpuree
602 kcal
300 g groente
Ketogeen,   Koolhydraatbewust
Keto Bloemkool risotto met een romige kaassaus
566 kcal
300 g groente
Koolhydraatbewust,   Ketogeen