Turkse aubergine-yoghurt salade met feta en bulgur

4,3
Gemiddelde van 22 reviews
711 kcal
290 g groente
Turkse aubergine-yoghurt salade

In Turkije eten ze deze salade met de lunch of bij de BBQ met een broodje erbij om te dippen. De aubergine wordt geroosterd en gemengd met yoghurt, munt en komijn. Erbij bulgur met veldsla, gepofte tomaatjes en sjalotten.

Bereiding (40 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 220 ºC. Schil de aubergine met een dunschiller en bewaar de schillen. Prik gaten met een satéprikker in de aubergine en smeer in met olijfolie. Leg in een ovenschaal en bak tenminste 30 minuten.
  2. Breng water (of bouillon) aan de kook. Doe de bulgur in een kom met een scheutje olijfolie. Schenk 2x de hoeveelheid kokend water erbij. Dek af en laat ongeveer 10 minuten zwellen. Gebruik een vork om de bulgur los te maken zodat deze niet plakt.
  3. Was de tomaatjes en halveer ze. Pel de sjalotten en snijd in parten. Leg alles bij de aubergine in de oven en bak 15 minuten mee.
  4. Hak de munt fijn en meng de helft met de yoghurt en de helft van de uitgeknepen limoen. Breng op smaak met komijnpoeder, (chili)peper en zout. Haal de aubergine uit de oven en hak, pureer of prak deze fijn. Meng door de yoghurt en schep de aubergineyoghurt op een bord.
  5. Verbrokkel de feta. Hussel de veldsla, sjalotten, gepofte tomaatjes, feta en overgebleven munt door elkaar. Breng op smaak met olijfolie extra vierge, de rest van de limoensap, peper en zout. Leg de salade op de aubergineyoghurt.
TIP
Je kunt de aubergines ook roosteren op de BBQ voor een extra rooksmaak. Ook lekker met gerookte paprikapoeder.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st AubergineHerkomst: Solid
  • 150 g BulgurHerkomst: DO IT
  • 150 g Cherry tomaten, trosHerkomst: Albabio
  • 4 st SjalotHerkomst: TVA Organics
  • 0.5 st Verse muntHerkomst: Herbio
  • 100 ml Volle roeryoghurtHerkomst: Pur Natur
  • 0.5 st LimoenHerkomst: Fair trasa
  • 75 g FetaHerkomst: Lactea (let op: dierlijk stremsel)
  • 50 g Veldsla
Zelf toevoegen
  • 3 el Olijfolie
  • 1 tl Komijnpoeder

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -14%
vegetablecounter
Groente+ 130%
vita-score
Vitaliteit+ 49%
co2-reduction-score
CO2eq -61%
water-reduction-score
Water -20%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
SeizoenAfvallenVegetarischGezin9 maandenVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie711 kcal
Koolhydraten74 g
Suiker11 g
Vet34 g
Verzadigd vet12 g
Eiwit23 g
Vezels13 g
Zout1.1 g
Allergenen informatie
Tarwe
Lactose
Gluten
Melk
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Aubergine-zoete aardappelsalade
700 kcal
450 g groente
Variatie,   9 maanden,   Glutenvrij,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij,   Seizoen,   Vegetarisch
Flammkuchen met gekleurde tomaatjes
699 kcal
250 g groente
Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Variatie,   Vegetarisch,   Eiwitrijk,   Lekker snel
Boerenkool stamppot met gekaramelliseerde ui
765 kcal
350 g groente
9 maanden,   Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Gezin,   Seizoen,   Variatie,   Lactosevrij
Special +€ 1,70 p.p.
Gnocchi met mini mozzarella
709 kcal
250 g groente
Specials,   Variatie,   Seizoen,   Lekker snel,   Gezin,   Vegetarisch,   9 maanden
Special +€ 4,00 p.p.
Biefstuk tagliata met Parmezaan
724 kcal
280 g groente
Variatie,   Specials,   Glutenvrij,   Lactosevrij,   Eiwitrijk,   Seizoen,   Gezin