Vegan broccoli quiche met tofu, wortel en tomaat

Nog geen reviews
765 kcal
380 g groente
Vegan broccoli quiche
arrow down

Quiche komt oorspronkelijk uit de Franse regio Lotharingen. Eigenlijk is quiche de Franse naam voor het originele Duitse woord ‘kuchen’, wat koek/taart betekent. Vandaag maken we een vegan quiche op basis van tofu. Verder kun je naar hartenlust variëren met groenten, verse kruiden en specerijen. De bereidingstijd van dit gerecht is wat langer dan normaal. Maar zodra de quiche in de oven staat heb jij je handen vrij om wat anders te doen.

Bereiding (45 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 220 °C en leg het bakpapier in een springvorm (of gebruik 2 springvormen). Bekleed de springvorm met het deeg en prik met een vork gaatjes in de bodem.
  2. Pel en snipper de ui. Was of schil de wortel en snijd in kleine blokjes of plakjes. Was de broccoli, snijd in kleine roosjes en de stronk in dobbelsteentjes.
  3. Verwarm olie in een bakpan. Bak de ui, wortel, broccoli en de helft van de knoflook 10 minuten op een middelhoog vuur. Breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout.
  4. Pel de knoflook. Schil en rasp de kurkuma (let op: kurkuma geeft erg af!). Doe de tofu, mosterd, kurkuma en de helft van de tomaat in een keukenmachine en pers de knoflook erboven uit. Mix totdat er een gladde saus ontstaat. Breng op smaak met peper en zout en voeg eventueel een scheutje water toe.
  5. Schenk het tofu mengsel in een ruime kom, roer de voorgebakken groenten erdoor en schep alles in de springvorm. Snijd de overgebleven tomaat in dunne plakjes en leg erboven op.
  6. Bak de quiche circa 20 minuten onderin de voorverwarmde oven totdat de quiche goudbruin kleurt en stevig aanvoelt.
TIP
Lekker met edelgistvlokken voor een 'kaasachtige' smaak.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st QuichedeegHerkomst: Donaustrudel
  • 1 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 200 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 2 st BroccoliHerkomst: Bruinsma
  • 2 st Knoflookteen
  • 2 tl Kurkuma, rasp
  • 200 g Tofu naturelHerkomst: Taifun
  • 2 st RomatomaatHerkomst: Organic Brothers
Zelf toevoegen
  • 1 el Olie
  • 1 tl Paprikapoeder
  • 20 g Mosterd
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -7%
vegetablecounter
Groente+ 202%
vita-score
Vitaliteit+ 25%
co2-reduction-score
CO2eq -41%
water-reduction-score
Water -78%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
LactosevrijVeganEiwitrijkVegetarisch

Voedingswaarden

Per portie
Energie765 kcal
Koolhydraten81 g
Suiker13 g
Vet28 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit37 g
Vezels16 g
Zout1.4 g
Allergenen informatie
Sojabonen
Tarwe
Mosterd
Gluten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Buddha bowl met gekruide pompoen
664 kcal
450 g groente
Seizoen,   Vegan,   Variatie,   Vegetarisch,   Glutenvrij,   9 maanden,   Afvallen,   Lactosevrij
Fajita wraps met portabella
590 kcal
250 g groente
9 maanden,   Lactosevrij,   Gezin,   Lekker snel,   Vegan,   Variatie,   Vegetarisch,   Afvallen
Bulgur met (vegan) gehaktsaus
627 kcal
200 g groente
Vegetarisch,   Lekker snel,   Seizoen,   Afvallen,   Vegan,   Lactosevrij
Creamy maïs ramen
776 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Gezin,   Lekker snel,   Variatie,   Vegetarisch,   9 maanden,   Eiwitrijk
Hamburgers met gesmoorde groene kool
845 kcal
300 g groente
Eiwitrijk,   9 maanden,   Gezin,   Glutenvrij,   Lactosevrij,   Variatie,   Seizoen