Groentestoofpotje met koolrabi en kapucijners en zoete aardappelpuree

4,2
Gemiddelde van 16 reviews
729 kcal
250 g groente
Groentestoofpotje met koolrabi en kapucijners

Koolrabi is het ‘neefje’ van broccoli en bloemkool. Deze bijzondere groente heeft een pittige smaak en is heel veelzijdig. Je kunt koolrabi rauw eten, koken, smoren of bijvoorbeeld roerbakken. Rauw heeft koolrabi iets weg van radijs, maar de smaak van koolrabi is wat zoeter. Proef het maar eens. We gaan in dit gerecht de koolrabi roerbakken, want het is erg lekker als de groente nog een ‘bite’ heeft.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Schil de zoete aardappels, snijd in kleine stukken en breng in een pan met water en een snufje zout aan de kook. Kook afgedekt in ongeveer 15 minuten gaar. Giet af en stamp met wat kookvocht (of een klontje vegan boter) tot een fijne puree. Maak op smaak met paprikapoeder, peper en zout.
  2. Was of schil intussen de koolrabi en snijd in kleine blokjes. Pel en snipper de ui. Was de sperziebonen, verwijder de uiteindes en snijd doormidden. Bereid de bouillon.
  3. Verhit olie in een braadpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de koolrabi toe en bak even mee. Schenk de bouillon erbij, breng aan de kook en temper daarna het vuur. Doe de sperziebonen erbij en strooi de tijm erover. Laat zo'n 13-15 minuten afgedekt stoven.
  4. Spoel de kapucijners onder de kraan. Voeg de kapucijners op het laatst toe aan de pan met raapjes en verwarm kort mee. Maak op smaak met zout, peper, limoenrasp en sap.
  5. Schep de zoete aardappelpuree op de borden en serveer de groentestoof erbij. Garneer met de rucola.
TIP
Je kunt ook de zoete aardappel meekoken met de stoofpot, voeg dan een beetje extra water of bouillon toe. Het is ook lekker om de saus een beetje te binden met maizena of een bloempapje.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 500 g Zoete aardappelHerkomst: Solid
  • 1 st KoolrabiHerkomst: Perina
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 200 g SperziebonenHerkomst: Biosikelia
  • 300 g KapucijnersHerkomst: Yon
  • 0.5 st LimoenHerkomst: Fair trasa
  • 50 g RucolaHerkomst: Snijderij Udea
Zelf toevoegen
  • 200 ml Bouillon
  • 2 el Bakolie
  • 2 tl Paprikapoeder
  • 1 tl Tijm
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -6%
vegetablecounter
Groente+ 98%
vita-score
Vitaliteit+ 28%
co2-reduction-score
CO2eq -74%
water-reduction-score
Water -30%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Vegan9 maandenVegetarischGlutenvrijSeizoenLactosevrijVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie729 kcal
Koolhydraten93 g
Suiker21 g
Vet24 g
Verzadigd vet7 g
Eiwit21 g
Vezels27 g
Zout1.1 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Mais
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Zoete aardappel-kokossoep
754 kcal
420 g groente
Lactosevrij,   Variatie,   Vegan,   Afvallen,   Vegetarisch,   9 maanden,   Seizoen,   Glutenvrij,   Gezin
Hete bliksem met wortelpeterselie
760 kcal
300 g groente
Vegetarisch,   Lactosevrij,   Seizoen,   Vegan,   Eiwitrijk
Romige spaghetti met walnoten
714 kcal
290 g groente
Lekker snel,   Seizoen,   9 maanden,   Vegan,   Gezin,   Lactosevrij,   Vegetarisch,   Variatie
Flammkuchen met maïs en courgette
683 kcal
310 g groente
Vegan,   Vegetarisch,   9 maanden,   Variatie,   Lekker snel,   Lactosevrij