Zuurkool-zoete aardappel rösti met appel en rookworst

Nog geen reviews
577 kcal
300 g groente
Zuurkool-zoete aardappel rösti
arrow down

Onze verse zuurkool wordt gemaakt door Kramer en Zonen. Bij dit familiebedrijf wordt al vijf generaties kool verwerkt van eigen land. Het inmaakproces vindt grotendeels plaats van begin augustus tot eind december. In deze tijd ligt de zuurkool opgeslagen in grote diepe putten, waar de natuurlijke fermentatie plaatsvindt. Zuurkool is rijk aan probiotica, vitamine C en ijzer, die alle drie bijdragen aan een sterkere weerstand. Lekker en gezond!

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  2. Schil en rasp de zoete aardappel met een handrasp of gebruik een keukenmachine. Pel en snipper de ui. Spoel de zuurkool in een zeef onder de kraan en laat goed uitlekken. Meng de zoete aardappelrasp, ui en zuurkool in een grote kom. Breng op smaak met paprikapoeder en mosterd.
  3. Was de appel, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in plakjes. Snijd ook de rookworst in plakjes.
  4. Schep de witte bonen in tomatensaus in een ovenschaal. Verdeel het zuurkoolmengsel over de bonen. Leg de plakjes appel en rookworst erop. Besprenkel met olijfolie en zet de schaal nog circa 15-20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
TIP
Vervang de appel ook eens door ananas. Lekker met fijngesneden peterselie.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 400 g Zoete aardappelsHerkomst: Solid
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 250 g ZuurkoolHerkomst: Kramer
  • 1 st Appel
  • 1 st RookworstHerkomst: st hendrick
  • 360 g Witte bonen in tomatensausHerkomst: Your Organic Nature
Zelf toevoegen
  • 2 tl Paprikapoeder
  • 1 g Mosterd
  • 1 el Olie

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price+ 5%
vegetablecounter
Groente+ 138%
vita-score
Vitaliteit+ 20%
co2-reduction-score
CO2eq+ 0%
water-reduction-score
Water+ 59%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GlutenvrijGezin9 maandenLactosevrijVariatieEiwitrijk

Voedingswaarden

Per portie
Energie577 kcal
Koolhydraten66 g
Suiker21 g
Vet23 g
Verzadigd vet7 g
Eiwit18 g
Vezels17 g
Zout2.9 g
Allergenen informatie
Mosterd
Peulvruchten
Varken
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan