Aloo Baingan (aubergine-aardappelcurry) met een roti pannenkoek

3,7
Gemiddelde van 42 reviews
556 kcal
250 g groente
Aloo Baingan (aubergine-aardappelcurry)

Vandaag staat er een recept uit India op het menu. 'Aloo Baingan' betekent letterlijk 'aardappel aubergine'. Het is een heerlijke curry met een soort linzen-tomatensaus. Erbij kruidige roti pannenkoeken en verse koriander. Tip: haal de aubergine uit de zak en bewaar op een koele, donkere plek buiten de koelkast.

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Was of schil de aardappels en snijd in blokjes. Kook de aardappels met een snuf zout in 10 minuten beetgaar. Giet dan het water af en laat even uitdampen.
  2. Was de aubergine en snijd in grove stukken. Was de tomaat en snijd in blokjes. Pel de knoflook en snijd fijn. Snijd de rode peper in ringetjes.
  3. Verhit olie in een wok of brede bakpan en bak de aubergine 2-3 minuten op een hoog vuur. Schep uit de pan en leg opzij. Bak in dezelfde pan de knoflook, rode peper en tomaat een paar minuten. Breng op smaak met de garam masala, komijnpoeder zout en peper. Schep om en voeg de rode linzen en een scheut water (of bouillon) toe. Laat afgedekt ongeveer 5 minuten pruttelen en prak een beetje grof met een grote vork of pureestamper.
  4. Voeg de gekookte aardappels en gebakken aubergine toe. Laat nogmaals 5-6 minuten pruttelen terwijl je af en toe omschept. Voeg eventueel extra vocht toe als het te droog wordt.
  5. Snijd de koriander fijn. Warm de roti pannenkoek in een pan of in de oven. Serveer de curry met de roti pannenkoek en maak af met de verse koriander en limoen.
TIP
Heb je nog een beetje kokosroom over? Mag je altijd toevoegen!

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 300 g Aardappels, vastHerkomst: Nieuwe oogst
  • 1 st AubergineHerkomst: Solid
  • 200 g TrostomatenHerkomst: Organic Brothers
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 0.5 st Rode peperHerkomst: Gert van Brakel
  • 2 tl Garam MasalaHerkomst: Het blauwe huis
  • 70 g Rode linzenHerkomst: Greenage
  • 1 st Roti pannenkoekHerkomst: Zainab foods
  • 0.5 st Verse korianderHerkomst: Herbio
  • 0.5 st LimoenHerkomst: Fair trasa
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • 2 tl Komijnpoeder
  • snufje Zout en (chili)peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -6%
vegetablecounter
Groente+ 98%
vita-score
Vitaliteit+ 24%
co2-reduction-score
CO2eq -81%
water-reduction-score
Water -34%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
LactosevrijVariatieVegetarischSeizoenVegan9 maandenAfvallen

Voedingswaarden

Per portie
Energie556 kcal
Koolhydraten67 g
Suiker9 g
Vet19 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit18 g
Vezels21 g
Zout0.4 g
Allergenen informatie
Gluten
Peulvruchten
Koriander
Mosterd
Tarwe
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Aubergine-zoete aardappelsalade
700 kcal
450 g groente
Variatie,   9 maanden,   Glutenvrij,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij,   Seizoen,   Vegetarisch
Boerenkool stamppot met gekaramelliseerde ui
765 kcal
350 g groente
9 maanden,   Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Gezin,   Seizoen,   Variatie,   Lactosevrij
Special +€ 4,00 p.p.
Biefstuk tagliata met Parmezaan
724 kcal
280 g groente
Variatie,   Specials,   Glutenvrij,   Lactosevrij,   Eiwitrijk,   Seizoen,   Gezin
Koreaanse rijstbowl
680 kcal
250 g groente
Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Lactosevrij,   Variatie,   Gezin,   Afvallen,   Seizoen
Kruidige viskoekjes
705 kcal
230 g groente
Gezin,   9 maanden,   Variatie,   Seizoen,   Eiwitrijk,   Lactosevrij
Kimchi fried rice met pinda's
739 kcal
320 g groente
Glutenvrij,   9 maanden,   Variatie,   Vegan,   Vegetarisch,   Lactosevrij
Makkelijke spitskool traybake met mosterd-kaas gratin
767 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Variatie,   Lactosevrij,   Gezin,   Seizoen,   Glutenvrij,   9 maanden