Aardappel rösti met gele paprika, broccoli en Provençaalse balletjes

Nog geen reviews
776 kcal
0 g groente
Aardappel rösti
arrow down

In dit recept bakken we een koek van aardappel. Het zetmeel van de geraspte aardappel zorg ervoor dat de rösti mooi aan elkaar blijft tijdens het bakken. Lukt het je niet om de rösti in zijn geheel - dus als een koek - te bakken, dan kun je de aardappelsnippers ook al omscheppend goudbruin roerbakken. Misschien iets rommeliger op je bord, maar net zo lekker.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng water aan de kook voor de aardappels. Was of schil de aardappels, snijd ze doormidden en kook de aardappels 5 minuten. Spoel koud af onder de kraan en rasp ze met een grove rasp of - nog makkelijker - in de keukenmachine. Pel en snipper de ui en pel de knoflook.
  2. Verhit bakolie in een koekenpan en roerbak de aardappelrasp met de ui op een hoog vuur gedurende 2 minuten. Pers de knoflook erbovenuit, druk de aardappels daarna goed aan en bestrooi met paprikapoeder, zout en peper. Bak de aardappel rösti op een matig vuur gedurende 10 minuten totdat de onderkant goudbruin is. Schud de pan regelmatig zodat de aardappel rösti niet aankoekt. Keer daarna met behulp van een plat bord of een deksel en bak de andere kant nog eens 5 minuten.
  3. Breng water aan de kook. Was de broccoli en snijd in roosjes en de stronk in dobbelsteentjes. Kook de broccoli in 8 minuten beetgaar en giet het water af.
  4. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukken. Verhit bakolie in een koekenpan en bak de Provençaalse balletjes samen met de paprika bruin.
  5. Laat de aardappel rösti op een bord glijden en snijd in punten. Verdeel de rösti over de borden en serveer met de broccoli en Provençaalse balletjes.
TIP
Wil je je handen vrij hebben tijdens het koken? Dan kun je de aardappel rösti ook in de oven bereiden (circa 20 minuten op 200 °C).

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 500 g Aardappels, kruimigHerkomst: de eerste
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st Knoflookteen
  • 2 tl PaprikapoederHerkomst: ekomenu maatwerk 5 g
  • 1 st BroccoliHerkomst: Bruinsma
  • 2 st Gele paprikaHerkomst: Frank de koning
  • 250 g Provençaalse balletjesHerkomst: Soto
Zelf toevoegen
  • 1 el Bakolie
  • 1 el Olijfolie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -15%
vegetablecounter
Groente -100%
vita-score
Vitaliteit+ 33%
co2-reduction-score
CO2eq -72%
water-reduction-score
Water -67%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VeganVegetarischLactosevrijGezin9 maandenSeizoenVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie776 kcal
Koolhydraten85 g
Suiker10 g
Vet35 g
Verzadigd vet2 g
Eiwit21 g
Vezels19 g
Zout0.1 g
Allergenen informatie
Sojabonen
Mais
Tarwe
Gluten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan
Special +€ 1,99 p.p.
Loaded jackfruit met tomatensalsa en tortillachips
665 kcal
270 g groente
Lactosevrij,   Vegan,   Specials,   Variatie,   Vegetarisch,   Glutenvrij,   Afvallen,   Seizoen