Allgäuer kaasfondue met groenten

Nog geen reviews
829 kcal
430 g groente
Allgäuer kaasfondue
arrow down

Het mengsel voor deze kaasfondue bestaat uit drie hoogwaardige Allgäuer kazen, die grof worden geraspt. Na een rijpingsproces van drie maanden zijn de kazen met de hand verpakt. De basis van deze kaasfondue is een droge witte wijn. Je kunt de wijn uitstekend vervangen door lichte bouillon, appelsap, druivensap of melk. Het is ook erg lekker om een klein beetje mosterd door de kaasfondue te roeren. Dit gerecht is ideaal om restjes groenten uit je koelkast weg te werken.

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Was de broccoli en snijd in roosjes. Snijd de stronk in langwerpige stelen. Schil of was de wortel en snijd in de lengte doormidden. Snijd vervolgens in staafjes van 8-10 cm lang. Pluk de blaadjes van de witlofstronk.
  2. Breng een pan met een klein laagje water aan de kook. Kook of stoom de broccoli en de wortel in 5 minuten beetgaar en giet daarna het water af. Laat even uitdampen.
  3. Snijd het brood in plakken en verwarm in je broodrooster (of verwarm in de oven). Snijd daarna in repen.
  4. Voor de kaasfondue gebruik je een fonduepan of gewoon een steelpannetje. Pel de knoflook en pers boven het pannetje uit. Schenk de witte wijn (of de melk) in de pan en breng net aan de kook. Roer goed met een houten lepel totdat alle kaas gesmolten is. Laat het niet te lang en te hard koken. Voeg eventueel nog wat vocht toe. Proef en breng verder op smaak met en peper.
  5. Serveer de (fondue)pan op een warmhoudplaatje of verwarm de kaasfondue halverwege de maaltijd nog even in de keuken. Lekker met de beetgare broccoli, wortel, witlofschuitjes en stukjes brood. Dippen maar!
TIP
Als de kaas niet goed bindt, maak dan een maïzena papje (meng maïzena met een beetje water of melk) en roer dit door de gesmolten kaas. Blijf zeker 3-5 minuten roeren, totdat de kaasfondue goed gebonden is.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st BroccoliHerkomst: Bruinsma
  • 200 g WortelHerkomst: Udea
  • 250 g WitlofHerkomst: Puur Origine
  • 1 st Desem baguetteHerkomst: Handgemaakt brood
  • 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 300 g Allgäuer kaasfondueHerkomst: Oma
Zelf toevoegen
  • 200 ml Droge witte wijn of melk
  • snufje Peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price+ 5%
vegetablecounter
Groente+ 241%
vita-score
Vitaliteit+ 23%
co2-reduction-score
CO2eq -4%
water-reduction-score
Water -42%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maandenVariatieGezinVegetarischLekker snelEiwitrijk

Voedingswaarden

Per portie
Energie829 kcal
Koolhydraten23 g
Suiker10 g
Vet46 g
Verzadigd vet30 g
Eiwit55 g
Vezels12 g
Zout2.2 g
Allergenen informatie
Lactose
Melk
Gluten
Tarwe
nutriscore-B

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Gevulde courgette met parelcouscous
717 kcal
430 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Lactosevrij,   Variatie
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan