Aubergine-tomaten curry met cashewnoten-uienrijst

4,1
Gemiddelde van 23 reviews
895 kcal
270 g groente
Aubergine-tomaten curry

Vandaag staat er een aubergine curry op het menu. We gebruiken voor dit gerecht een lekkere Massaman curry. Deze licht-pittige curry komt uit het overwegend Islamitische zuiden van Thailand. De naam zou dan afkomstig zijn van het woord "Musulman", ofwel "moslim". Maar er gaan ook verhalen rond dat Massaman curry uit Maleisië komt en de naam afkomstig is van het woord "masam", wat zuur betekent. Tip: haal de aubergine uit de zak en bewaar op een donkere plek.

Bereiding (20 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 25 minuten gaar. Giet het water af en zet afgedekt opzij.
  2. Pel en snipper de ui. Verwarm de olie in een wok of brede bakpan en roerbak de ui een paar minuten. Maak op smaak met peper en zout. Schep uit de pan.
  3. Was intussen de aubergine en tomaat en snijd in blokjes. Bak de aubergine enkele minuten op een hoog vuur in de pan van de ui. Voeg dan de tomaat en currypasta toe en bak mee. Schenk de kokosmelk erbij en laat 6-8 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Was de spinazie, scheur of snijd klein en schep op het laatst door de curry.
  5. Hak de cashewnoten grof en schep samen met de gebakken ui door de rijst. Serveer de notenrijst met een flinke schep curry.
TIP
In sommige landen is het gewoon om de schil van de aubergine met een dunschiller te schillen. Je krijgt dan een iets zachtere stoof/curry. Leuk om eens te proberen!

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 150 g Volkoren basmatirijstHerkomst: IDorganics
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st AubergineHerkomst: Ecoveg
  • 2 st TomaatHerkomst: Organic Brothers
  • 25 g Massaman currypastaHerkomst: onoff spices
  • 200 ml KokosmelkHerkomst: Fairtrade Original
  • 100 g SpinazieHerkomst: Biobrothers
  • 25 g CashewnotenHerkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 1 el Olie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -37%
vegetablecounter
Groente+ 114%
vita-score
Vitaliteit+ 70%
co2-reduction-score
CO2eq -53%
water-reduction-score
Water+ 102%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
SeizoenGlutenvrijVariatieLactosevrijGezinVegetarischVeganLekker snel

Voedingswaarden

Per portie
Energie895 kcal
Koolhydraten74 g
Suiker11 g
Vet44 g
Verzadigd vet18 g
Eiwit15 g
Vezels11 g
Zout1.6 g
Allergenen informatie
Koriander
Noten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Gevulde courgette met parelcouscous
717 kcal
430 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Lactosevrij,   Variatie
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan
Special +€ 1,30 p.p.
Flammkuchen met rauwe ham
703 kcal
300 g groente
Variatie,   Eiwitrijk,   Lekker snel,   Specials,   Seizoen,   Gezin