Ballenparade met brie spruitjes en hazelnoten

Nog geen reviews
744 kcal
350 g groente
Ballenparade met brie
arrow down

Spruitjes zijn de okselknoppen van de spruitkool en bevatten veel vitamine C. Meestal worden spruitjes gekookt, maar je kunt ze ook bakken, wokken, stoven of stomen. Je moet ze zeker niet te lang koken, want dan werk je het ontstaan van de beruchte ‘spruitjeslucht’ in de hand. Vandaag gaan we de spruitjes beetgaar bakken en combineren met brie, champignons en krieltjes. Onze biologische spruitjes worden geleverd door Bruinsma.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water aan de kook. Maak de spruitjes schoon door de onderkant en lelijke blaadjes te verwijderen. Snijd de grote exemplaren eventueel doormidden. Was de krieltjes en snijd doormidden of in vieren. Kook de krieltjes met de spruitjes 8-10 minuten en giet daarna het water af. Laat even uitdampen.
  2. Pel intussen de ui en snijd in halve ringen. Veeg de champignons schoon en snijd de grote exemplaren doormidden of in vieren. Snijd de brie in stukken.
  3. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de spruitjes, krieltjes en champignons toe en bak in 10 minuten beetgaar en bruin. Schud de pan regelmatig. Proef en breng op smaak met een snufje nootmuskaat, zout en peper.
  4. Hak de hazelnoten klein en rooster ze 3 minuten in een droge bakpan.
  5. Leg de brie bovenop de spruitjes en laat nog even afgedekt nagaren zodat de brie een beetje gaat smelten. Strooi tenslotte de hazelnoten erover.
TIP
Het is ook erg lekker om gebakken knoflookbroodkruim over de spruitjes te strooien.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 400 g SpruitjesHerkomst: biosonn
  • 500 g KrieltjesHerkomst: Potato next
  • 2 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 250 g ChampignonsHerkomst: Paddenstoelenrijk
  • 25 g HazelnotenHerkomst: IDorganics
  • 1 st BrieHerkomst: Öma
Zelf toevoegen
  • 1 el Bakolie
  • 0.5 tl Nootmuskaat
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price+ 1%
vegetablecounter
Groente+ 178%
vita-score
Vitaliteit+ 40%
co2-reduction-score
CO2eq+ 5%
water-reduction-score
Water+ 11%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VegetarischGlutenvrijVariatie9 maandenSeizoenEiwitrijk

Voedingswaarden

Per portie
Energie744 kcal
Koolhydraten63 g
Suiker9 g
Vet38 g
Verzadigd vet15 g
Eiwit29 g
Vezels16 g
Zout1.3 g
Allergenen informatie
Lactose
Noten
Melk
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Aubergine-zoete aardappelsalade
700 kcal
450 g groente
Variatie,   9 maanden,   Glutenvrij,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij,   Seizoen,   Vegetarisch
Flammkuchen met gekleurde tomaatjes
699 kcal
250 g groente
Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Variatie,   Vegetarisch,   Eiwitrijk,   Lekker snel
Special +€ 1,70 p.p.
Gnocchi met mini mozzarella
709 kcal
250 g groente
Specials,   Variatie,   Seizoen,   Lekker snel,   Gezin,   Vegetarisch,   9 maanden
Kimchi fried rice met pinda's
739 kcal
320 g groente
Glutenvrij,   9 maanden,   Variatie,   Vegan,   Vegetarisch,   Lactosevrij
Makkelijke spitskool traybake met mosterd-kaas gratin
767 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Variatie,   Lactosevrij,   Gezin,   Seizoen,   Glutenvrij,   9 maanden