Bombay potatoes met courgette en een koriandersausje

4,0
Gemiddelde van 95 reviews
673 kcal
280 g groente
Bombay potatoes met courgette

Deze aardappeltjes zijn in India overal te verkrijgen. Lekkere, licht gebakken aardappels met kerrie, pepertjes, tomaat en uien. In dit gerecht combineren wij het met een vegan koriandersausje en courgette. Een hele berg of holy happiness.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels, snijd in kleine stukken en kook in 4-6 minuten beetgaar. Giet het water af en laat uitdampen.
  2. Pel de ui en snijd in partjes. Schil de gember en rasp grof. Snijd de rode peper in dunne ringetjes. Verwarm een scheut olie in een brede bakpan en bak hierin kort de ui, gember en rode peper. Breng op smaak met citroen-kerriepoeder, zout en peper en schep om. Voeg de voorgekookte aardappels toe en bak (terwijl je soms de pan husselt) 8-10 minuten totdat de aardappels licht bruin kleuren.
  3. Snijd de courgette en tomaat klein. Zet het vuur hoog en bak 4 minuten met de aardappels mee.
  4. Hak de koriander grof en meng deze door de soja-yoghurt. Schep de aardappels en groente op een bord en verdeel het koriandersausje en de sesamzaadjes erover.
TIP
Bewaar de sesamzaadjes tot het laatst en besprenkel deze met komijn voor een extra lekker smaakje en crunch. De koriander en rode peper kan iets te veel zijn voor kleintjes, houd deze dan apart!

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 600 g Aardappels, vastkokendHerkomst: Nieuwe oogst
  • 1 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 2 tl Gember, raspHerkomst: Fairtrasa
  • 1 st Rode peperHerkomst: Gert van Brakel
  • 2 tl Citroen-kerriepoederHerkomst: Het blauwe huis
  • 1 st CourgetteHerkomst: Agrihand
  • 250 g TrostomatenHerkomst: Organic Brothers
  • 0.5 st Verse korianderHerkomst: Herbio
  • 200 g Soja naturel yoghurtHerkomst: Noomi
  • 20 g SesamzaadjesHerkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -24%
vegetablecounter
Groente+ 122%
vita-score
Vitaliteit+ 47%
co2-reduction-score
CO2eq -79%
water-reduction-score
Water -76%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maandenVeganGezinVegetarischGlutenvrijLactosevrijSeizoenVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie673 kcal
Koolhydraten75 g
Suiker18 g
Vet31 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit18 g
Vezels10 g
Zout0.2 g
Allergenen informatie
Koriander
Mosterd
Sojabonen
Sesamzaad
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Gevulde courgette met parelcouscous
717 kcal
430 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Lactosevrij,   Variatie
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan